marți, 22 noiembrie 2011

Cine mai crede in Geoana?

***
Un prostanac care intr-o tara normala nu ar fi depasit niciodata demnitatea de secretar II al unei ambasade dintr-o tara africana de pana in doua milioane de locuitori, a ajus, in anul de gratie 2009, depozitarul sperantelor de inlaturare de la putere a regimului corupt al lui Traian Basescu. Prin ce minune? Soarta, ar spune unii. Contextul, ar spune altii. Prostia romaneasca crasa, spun eu. Oricum, faptul este deja istorie. Basescu isi conduce in continuare gasca de lacuste in actiunea de jefuire totala a resurselor acestor tari gratie idioteniei sau a premeditarii acestui Nimeni din politica romaneasca.

In dulcea lui prostie, incep sa ma indoiesc de faptul ca Geoana chiar ar fi in stare sa faca vreun joc politic constient. Cred ca Geoana este atat de idiot incat nu a sesizat si nu va sesiza niciodata faptul ca este manipulat ca si personaj politic de catre baietii putin mai destepti. Ori, fara doar si poate, dl.Basescu ii este categoric superior din punct de vedere al intelectului politic, d-lui Geoana. Presedintele Senatului este incapabil sa sesizeze capcanele din politica, mergand cu capul inainte in orice aventura, indiferent ca vorbim de spa-ul de la resedinta penalului Vantu sau de proclamarea cu lacrimi in ochi a victoriei de dupa cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Dl.Geoana are o insusire absolut dementiala, daca privesti neutru miezul problemei; desi eticheta de prostanac ii este foarte bine lipita de frunte, el insista sa se considere un mare politician, visand chiar sa candideze la viitoarele alegeri prezidentiale din partea opozitiei. Candid personaj, parca are ceva din Bratianu-Cartof in structura personalitatii sale.

Un prieten de-al meu din Bacau, adanc infipt in gasca lui Hrebe, imi spunea o legenda legata de "victoria" din alegerile prezidentiale a lui Geoana. Ca o precizare, pesedistii inca cred foarte tare in varianta blatului Geoana-Basescu de la alegerile din 2009. Ei bine, amicul meu spunea ca Geoana, desi facuse blatul cu Base, chiar a crezut ca realmente castigase alegerile prezidentiale, punand acest lucru pe seama popularitatii sale. Bietul prost, uitase targul cu Diavolul. Personal nu mai cred in aceasta legenda. Daca prostia poate constitui o explicatie plauzibila, nu trebuie sa ne mai obosim ca sa cautam alte cauze. Geoane e doar un prost. Atat.