marți, 22 noiembrie 2011

Cine mai crede in Geoana?

***
Un prostanac care intr-o tara normala nu ar fi depasit niciodata demnitatea de secretar II al unei ambasade dintr-o tara africana de pana in doua milioane de locuitori, a ajus, in anul de gratie 2009, depozitarul sperantelor de inlaturare de la putere a regimului corupt al lui Traian Basescu. Prin ce minune? Soarta, ar spune unii. Contextul, ar spune altii. Prostia romaneasca crasa, spun eu. Oricum, faptul este deja istorie. Basescu isi conduce in continuare gasca de lacuste in actiunea de jefuire totala a resurselor acestor tari gratie idioteniei sau a premeditarii acestui Nimeni din politica romaneasca.

In dulcea lui prostie, incep sa ma indoiesc de faptul ca Geoana chiar ar fi in stare sa faca vreun joc politic constient. Cred ca Geoana este atat de idiot incat nu a sesizat si nu va sesiza niciodata faptul ca este manipulat ca si personaj politic de catre baietii putin mai destepti. Ori, fara doar si poate, dl.Basescu ii este categoric superior din punct de vedere al intelectului politic, d-lui Geoana. Presedintele Senatului este incapabil sa sesizeze capcanele din politica, mergand cu capul inainte in orice aventura, indiferent ca vorbim de spa-ul de la resedinta penalului Vantu sau de proclamarea cu lacrimi in ochi a victoriei de dupa cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Dl.Geoana are o insusire absolut dementiala, daca privesti neutru miezul problemei; desi eticheta de prostanac ii este foarte bine lipita de frunte, el insista sa se considere un mare politician, visand chiar sa candideze la viitoarele alegeri prezidentiale din partea opozitiei. Candid personaj, parca are ceva din Bratianu-Cartof in structura personalitatii sale.

Un prieten de-al meu din Bacau, adanc infipt in gasca lui Hrebe, imi spunea o legenda legata de "victoria" din alegerile prezidentiale a lui Geoana. Ca o precizare, pesedistii inca cred foarte tare in varianta blatului Geoana-Basescu de la alegerile din 2009. Ei bine, amicul meu spunea ca Geoana, desi facuse blatul cu Base, chiar a crezut ca realmente castigase alegerile prezidentiale, punand acest lucru pe seama popularitatii sale. Bietul prost, uitase targul cu Diavolul. Personal nu mai cred in aceasta legenda. Daca prostia poate constitui o explicatie plauzibila, nu trebuie sa ne mai obosim ca sa cautam alte cauze. Geoane e doar un prost. Atat.

4 comentarii:

  1. Noi romanii suntem pricopsiti cu liderii pe care ii merita acest popor. Exista un ciclu al istoriei Romaniei, in care apar tradatorii si liderul este decapitat (sa imi confirmi domnule profesor de istorie daca am dreptate). Ponta avea nevoie de episodul de umilinta mediatica la care a fost supus ieri (cand a aparut prostanacul la sedinta, si era urmat de armata de jurnalisti, victor era in picioare in spatele scaunului de presedinte PSD, SINGUR, cu fata plecata; cand a iesit din sedinta acelas victor fiind intervievat, dupa cateva minute a iesit si Iliescu si 80% din presa care ii lua interviuri live lui victor, a inceput sa fuga dupa "mai animalule"). Si atunci sa nu ne mai miram ca partidul cel mai puternic din opozitie, cica, PSD, unde presedintele Ponta nu este bagat in seama in momente cheie de mass media (s-au trece pe locul 2,3,4,...ca si subiect de presa) nu mai este la guvernare de 8 anisori. Parca fara sa vrea (sau poate controlata), mass media face jocul actualului regim (acum inteleg de ce la B1 si la realitatea apar asa de des victor si geoana, pentru ca sa se penibilizeze si sa traga cat se poate e jos PSD si USL).Din pacate preamulte paduri si biti au fost consumati cu Prostanacul, si fara sens. Istoria ni l-a adus in prim plan, si PSD avea nevoie de el pentru a deveni atat de slab precum este acum. Este posibil ca PNL sa incalece PSD, asa cum a incercat PDL cu PNL. Sper acest lucru, si atunci PNL va domina stanga continuand sa faca o politica de dreapta. Daca UDMR/ul nu va primi ce isi va dori la negocierile miselesti pe care le va avea cu PDL, va intoarce armele si vom avea din nou un presedinte suspendat. Si atunci merita sa vedem cine va fi presedintele Senatului dupa prostanac. Va aduceti aminte de presedintele Romaniei, DOMNUL NICOLAE VACAROIU, HIC, HIC, PAREREA MEA...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am observat si eu momentul de ezitare a lui Ponta, atunci cand era intervievat si tocmai iesise patriarhul Iliescu din sala de executie. Asta e, e greu sa te nasti lider. La noi, in Romania, de obicei liderii sunt facuti de catre vulg nu prea avem sansa unuia despre care sa poti spune ca fost nascut sa conduca.Probabil ca urmatoarea generatie va da si asa ceva. Geoana a fost penibil, si nu de acum ci chiar de cand s-a lansat in politica mare. Un om fara nici o insusire, incolor, inodor dar mustiind de Prostie in stare pura.

    Oricum, eu sper ca baietii astia din USL au fost destul de inteligenti incat sa inregistreze ca si marca denumiri precum "Partidul Social-Liberal" si alte variatiuni cu cuvintele astea, am eu o presimtire ca denumirea formatiunii prostanacilor cam pe aici va bate ca si titulatura. Cat despre suspendarea lui Base, se poate vorbi serios despre ea doar dupa parlamentarele de la anul. Pana atunci ideea aceasta nu este decat un exercitiu de imagine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am urmarit live momentul iesirii lui Iliescu din sedinta, in timpul intervurilor adresate lui Ponta. Cele 3 canale de stiri care prezentau in direct declaratiile lui victor (A3, B1 si realitatea), au comutat instantaneu catre Iliescu. Iliescu de mult nu mai exista pt deciziile importante din PSD, insa omul politic Iliescu va ramane in permanenta un cui pentru multi, si reper (guru) pentru altii. Eu cred ca urmeaza pe lista neagra a lui Ponta si a USL. Daca este adevarat ca Crin l-a asmutit si intaritat pe Ponta sa il elimine pe Geoana, cred ca urmatoarea victima este Iliescu. Daca creierul este Crin, asa va fi. Nu uitati cum au fost eliminati, Ludovic si Tariceanu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stii, exista o practica de care foarte putine partide din Romania tine cont. Tot timpul intr-o formatiune politica vor exista cel putin doua curente de opinie, pe terte motive. Reprezentantii acestor orientari ar trebui sa inteleaga ca atunci cand unul dintre curente este majoritar, cei care nu agreaza optiunile majoritarilor trebuie sa aibe decenta de a nu se exprima in spatiul public impotriva intereseselor partidului. Un fel de centralism democratic, daca vrei. In cadrul partidului se poate discuta orice problema, oricat ar fi de delicata. Insa in afara partidului pozitiile afirmate trebuie sa fie comune.

    Nu cred in eliminarea lui Orban si Tariceanu, de fapt nu cred ca ei ar reprezenta mai putin pentru PNL. Nu. Ei reprezinta optiunea cealalta, in caz de esec al lui Crin. Pentru ca daca Crin nu va castiga alegerile prezidentiale din 2014 atunci cred ca el ar trebui sa faca un pas in spate, impreuna cu toata echipa lui. Asa este democratic, asa este normal. Si este normal ca intr-o formatiune politica sa existe si alternativa la linia afisata oficial. Decent, nu strident. Ori Geoana, de exemplu, la PSD sau Adriana Saftoiu la PNL, au devenit deja prea stridenti.

    RăspundețiȘtergere