miercuri, 2 iunie 2010

Egala distantare


***
Bun! Avem criza, avem o guvernare de rahat, slabita de propria sa incompetenta, avem un presedinte incapabil de a articula o politica de reconciliere nationala, avem exercitii sociologice care ne spun ca popularitatea trepanatilor ajunsi vremelnic in fruntea tarii se regaseste sub orice prag normal acceptat dupa sase luni de la alegerile prezidentiale.

PD - ul duce o lipsa crasa de cadre necesare unei bune guvernari iar cei care incearca totusi sa isi faca treaba cu onestitate sunt sufocati de clientela de partid ale carei credite acordate in campania electorala, au ajuns la scadenta. Totusi, cine va capitaliza politic nemultumirea romanilor fata de acesti nenorociti care conduc tara in stare de ebrietate bahica sau psihedelica? Sau, cu alte cuvinte, care ar trebui sa fie pozitia PNL pentru ca acest partid sa atraga cat mai multe voturi in eventualitatea anticipatelor?

Egala distantare! Acesta este raspunsul. Egala distantare atat fata de PD cat si fata de PSD. Asocierea mult prea vizibila cu partidul d-lui Ponta face mult rau PNL - ului. Un vlastar nu poate sa creasca in umbra unui copac batran. Ori PNL - ul este expresia politica a tinerilor educati, urbanizati, cu un anumit standard de viata. PNL - ul reprezinta farmecul discret al burgheziei, al Istoriei vii. Sentimentul acesta este imposibil de trait intr-un partid condus dictatorial.

PNL - ul trebuie sa se distanteze atat de umbra lui Ilici cat si de chelia Marinarului. Trebuie sa se repozitioneze  la egala distanta atat de casele lui Nastase cat si de constitutionalismul lui Boc. PNL trebuie sa reprezinte altceva in politica noastra. Nu este deloc in favoarea formatiunii politice liberale acceptarea unor critici ciudate venite din partea muribundului partid social-democrat. Lipsa de reactie a liberalilor fata de declaratiile lui Constantin Nita este strigatoare la cer.

Sa redevenim seriosi. Sa redevenim gravi. Sa redam Politicii demnitatea  pierduta in vremea guvernarilor Nastase si Boc. Si sa nu "balonam" artificial partide precum PRM. Ar fi pacat.

I