sâmbătă, 9 mai 2009

Stupida pseudo-dilema; candideaza Basescu pentru un nou mandat sau nu?

***


In ultimele saptamani media interesata de politica damboviteana marseaza pe intrebarea daca va candida actualul presedinte pentru un nou mandat sau nu. Este foarte interesant de observat ca cei care pun la indoiala dorinta lui Base de a accede si la al doilea mandat constitutional sunt tocmai acei comentatori care sunt recunoscuti pentru atasamentul lor fata de cotrocean.

"Cotidianul" si Evenimentul Zilei sunt campioane la mentinerea acestei teme in actualitate. Oare de ce? Care este sensul problematizarii acestei pseudo-dileme? Personal nu am un raspuns clar la aceste intrebari. Totusi, se pleaca de la o premisa gresita in analiza acestei situatii.

Revazand toata activitatea depusa de catre actualul presedinte in ultimii cinci ani, in urma analizei de ansamblu al comportamentului prezidential, pot sa afirm cu tarie ca Basescu VA CANDIDA LA ALEGERILE PENTRU COTROCENI! Presedintele s-a aflat in tot acest interval intr-o perpetua campanie electorala. Unde este neclaritatea? Dan Andronic abereaza atunci cand afirma ca Basescu nu se va inscrie in cursa pentru un nou mandat!

Toti cei care pun sub semnul intrebarii apetenta cotroceanului pentru un nou mandat o fac in mod interesat. Se doreste doar crearea unei situatii febrile in asteptarea verdictului basescian. Atat si nimic mai mult. Trebuie sa ne asteptam la tot ce este mai rau din partea acestui macabru personaj in campania electorala care se va desfasura pe tot parcursul acestui an, pana la finalul lunii noiembrie.

Cu cat va amana mai mult timp anuntul privind inscrierea lui in cursa pentru cel de-al doilea mandat cu atat starea de nervozitate va spori in politica romaneasca. Si exact acest lucru il doreste presedintele...