vineri, 3 iulie 2009

BOUreanu la usa cortului

***


Domnul Boureanu a fost o mare speranta a politicii romanesti la sfarsitul anilor '90. Reprezenta un anumit tip de politician, mediu ca si inteligenta, cu priza la sexul slab, ingenios in exprimari. Insa dupa ce a decis sa isi lege destinul sau politic de cel al curvelor politice SS (Stoica/Stolojan) Boureanu a devenit un bou intr-o turma de oi, recte PD.

Imi permit sa il fac BOU pe domnul Boureanu din doua motive; limbajul suburban a fost adus in Parlament de catre domnia sa (cazul Banicioiu) iar atacul la persoana a devenit argument in disputele din comisii tot prin aportul sau nemijlocit (cazul Gorghiu).

Nicu Banicioiu este ultima victima a flegmelor verbale venite dinspre dl. BOUreanu. Desi ca si formatie politica sunt liberal, mie imi place discursul politic al d-lui Banicioiu. Fara sa foloseasca cuvinte mari, fara sa frapeze prin duritatea exprimarii, politicianul social-democrat are un anumit bun-simt care lipseste cu desavarsire anumitor alesi. Modul in care a inteles sa pareze invectivele aruncate catre el de catre sotul incornorat al Vacii l-a facut sa cresca in ochii mei.

Cat despre episodul Alina Gorghiu...ce sa ii faci boureanului? Strugurii la care nu ajungi sunt acrii, nu-i asa? Oricum, persiflarile de genul "domnisorica" nu tin locul unui discurs de substanta. Ori la noi se pare ca tot discursul public se rezuma la a arunca cu cat mai mult noroi in adversarii tai.

Cristian Boureanu a devenit un caz patologic in politica romaneasca. A intrat in politica ca si o mare speranta pentru ca mai apoi sa ajunga un exemplu clasic de degenerare pe fondul actiunii unor factori externi grefata pe un psihic labil. Bou!