marți, 20 martie 2012

Dilema alegerilor locale: votam omul sau partidul?

***
Iata ca, acum, in prag de primavara, ne apropiem cu pasi foarte rapizi de exercitiul electoral din 10 iunie cand suntem chemati la urne pentru ai alege pe cei care vor conduce comunitatile locale pentru urmatorii patru ani. Personal, la aceste alegeri voi vota intr-o comuna periurbana din apropierea Timisoarei, locul meu de domiciliu. Desi inca nu a debutat in mod oficial campania electorala, mai toate partidele care conteaza si-au anuntat deja, in mod oficial sau neoficial, candidatii pentru primaria locala. Din pacate pentru mine, candidatul aliantei pe care o sustin de ceva vreme pe acest blog nu prea se ridica la inaltimea asteptarilor mele.

USL a desemnat ca si candidat un domn pesedist cu mari probleme de morala, cu o conduita familiara indoielnica si cu destule tinichele legate de activitatea lui profesionala din trecutul apropiat. Imoral, greu cadrabil in tipologia politicianului acceptabil, domnului respectiv ii va fi foarte greu sa convinga electoratul USL de faptul ca el este cea mai indicata persoana pentru ocuparea fotoliului de edil local. PDL are in vedere o candidatura complet anodina, semn ca nu prea il intereseaza cu adevarat respectiva demnitate. Surpriza - placuta de aceasta data - vine din partea partidului lui "nea Dan", cel care propune localnicilor un candidat cu solide cunostiinte de administratie publica, interesat si cu destule realizari la dosar. Fost primar PDL, demis prin grija presedintelui CJT, Constantin Ostaficiuc pe motiv de Valeriu Tabara cu complicatii pe baza de terenuri de interes pentru rechinii imobiliari, acesta s-a reorientat rapid pentru a avea o umbrela deasupra capului. S-a nimerit ca umbrela sa se numeasca PP-DD. 

UNPR nu conteaza mai deloc, unguri nu prea sunt in localitatea noastra, despre ecologism si ecologie nu se poate vorbi intr-o tara in care locuitorii traiesc perpetuu cu foamea-n gat, deci eu cu cine sa votez? Intrebarea este una reala, fara nici o urma de caragialism. Sa aleg PNL/USL, alianta cu care voi vota cu siguranta la alegerile parlamentare sau sa aleg omul cel mai competent din oferta extrem de saraca prezentata de catre formatiunile politice? Aceasta este realmente o mare dilema.Chiar asa, voi ce o sa votati? Omul sau partidul? Astept macar o idee pertinenta care sa imi propuna o solutie peremptorie pentru votul meu.