vineri, 20 noiembrie 2009

Basescu trebuie sa fie inlaturat. Acum, in aceste zile, democratic!

***

Urmaresc la TV dezbaterea aceasta, "marea confruntare" in opinia unora. Involuntar, vad si fetele sustinatorilor celor trei candidati. Ma uit la gasca de aplaudaci ai lui Basescu si ma cuprinde o trista veselie; in afara sotiei presedintelui, d-na Maria Basescu, adusa acolo pentru a da bine pe sticla, exista acolo o intreaga suita de persoane, curve politice, tradatori prin vocatie, latratori la luna si  lingai de zoaie prezidentiale.

Traian Ungureanu, Cristian Boureanu, Ghe. Flutur, Sever Voinescu, Elena si Ioana Basescu, Monica Macovei si pomelnicul acesta ar putea continua. Crin ii opune o galerie de personalitati reale, cu opera, cu un background cuantificabil in ani de activitate in campul stiintific, artidtic sau politic. Ma refer la Neagu Djuvara, la Cristian Topescu, la Mircea Diaconu, la Calin Popescu-Tariceanu, la Lucia Hossu-Longin, la Stejarel Olaru.

Diferenta de calibru, atat de ordin profesional cat si moral, este uriasa. Ma sperie aceasta fratie a ticalosilor pusa in slujba lui Basescu. Ma sperie calitatea tarata a oamenilor din jurul actualului presedinte.