duminică, 6 martie 2011

Otelul Galati - viitoarea campioana a Romaniei


***
Circula prin targul asta mare al Bucurestilor un scenariu veridic in cea ce priveste numele viitoare campioane a Romaniei. Ea se numeste Otelul Galati. Indiferent ce s-ar intampla in etapele ramase pana la finalul campionatului, formatia din Galati se poate considera deja campioana Romaniei in sezonul 2010-2011.

Marius Stan, fost candidat PNL la primaria Galatiului si implicat in politica locala, va parasi formatiunea politica condusa de catre Crin Antonescu pentru a se inrola in noul partid gandit la Cotroceni de catre strategii lui Traian Basescu. El se va ocupa de coordonarea acestei noi formatiuni politice in sudul Moldovei si in Dobrogea. Insa o noua formatiune politica presupune si foarte multe cheltuieli, mai ales intr-un an electoral precum 2012.

Este interesant ca un aderent important al lui Traian Basescu este si Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. Acesta din urma are misiunea de a facilita castigarea titlului de campioana de catre Otelul Galati pentru ca aceasta echipa sa acceada direct in grupele Ligii Campionilor. Din purcoiul de bani care ii revin in mod normal, Otelul Galati va sponsoriza direct sau prin interpusi campania electorala a Albei ca Zapada.

In aceasta cheie trebuie interpretata si inapetenta lui Mitica Dragomir in cea ce priveste reprogramarea partidei dintre Pandurii si Otelul. Daca mai punem in balanta si faptul ca Marin Condescu, presedintele clubului Pandurii, a facut parte din comitetul de sustinere al candidaturii lui Traian Basescu pentru un nou mandat de presedinte, avem deja tabloul complet a cea ce se va intampla sau deja s-a intamplat in acest sezon in fotbalul autohton. Bani pentru politica. De unde? Din Liga Campionilor.