miercuri, 16 septembrie 2009

Discursul nesimtirii. Traian Basescu in Parlamentul Romaniei

***


Dupa cum se stie Emil Boc nu inteprinde nici o actiune fara stirea sau aportul presedintelui. Ieri a fost ziua in care actualul Executiv si-a asumat raspunderea pe cele trei proiecte de legi care au suscitat atat de multe dezbateri in societatea noastra civila.

Discursurile pronuntate ieri in fata celor doua camere reunite de catre reprezentantii actualei Puteri, Emil Boc si Traian Basescu au fost unele fade. Daca din partea premierului ne asteptam la asa ceva, parca de la Traian Basescu speram la mai mult. Discursul presedintelui a fost unul resentimentar, presarat cu multe balbe dar si cu multe minciuni.

In fapt El Presidente a dorit sa faca un bilant al celor cinci ani de mandat, bilant marcat pozitiv, menit a-i permite Actualului un viitor anunt privind inscrierea lui in lupta pentru un nou mandat la Cotroceni. Pentru ca nimeni nu se mai indoieste de faptul ca el va candida.

In esenta Basescu a incercat sa isi treaca in contul sau toate realizarile guvernului Tariceanu. Aceasta este una dintre cele mai mari minciuni rostite de catre un presedinte al Romaniei! Timp de patru ani, guvernul Tariceanu a avut in presedinte nu un partener ci un adversar declarat. A criticat acest guvern atunci cand nu era cazul. A demis unii ministrii pe baza unor probe inexistente. A pus piedici majore initiativelor guvernamentale prin intermediul ministrilor pedisti.

Cresterea economica fara precedent inregistrata in guvernarea Tariceanu isi are sorgintea in politica economica prudenta dusa de catre guvernul liberal, in decuplarea economicului de la remorca politicului. Acesta a fost meritul major al lui Tariceanu. Luarile de pozitie antinationale ale presedintelui nu au mai influentat viata economica.

Dar nesimtirea nu cunoaste limite in cazul presedintelui. Desi a facut totul pentru a aduce Romania in colaps, actualmente el se lauda cu realizarile lui Tariceanu deoarece, nu-i asa?, mandatul de premier al acestuia s-a suprapus cu acela de presedinte al Basescului. Interesanta logica!

O alta minciuna prezidentiala se refera la legea pentru marirea lefurilor profesorilor. Presedintele minte atunci cand afirma ca, in momentul in care a promulgat legea nu cunostea realitatea din vistieria tarii. Ori fostul premier Tariceanu a demonstrat cu acte faptul ca, el personal, l-a informat pe presedinte asupra acestei situatii.

Presedintele este mincinos. Si nesimtit.