vineri, 15 mai 2009

Experienta politica versus entuziasm oratoric. Crin Antonescu la Realitatea TV

***


Despre prestatia lui Crin Antonescu din cadrul emisiunii lui Adrian Ursu de la Realitatea TV s-a tot scris in ultimele doua zile. Ecourile ei sunt insa departe de a fi trecut. Media pro-Basescu a infierat cu manie revolutionara lipsa de experienta candidatului liberal, raspunsurile neconvingatoare, apetenta lui Crin pentru reveniri in timp si contextualizari indoielnice ca si substrat.

Cu siguranta ca unele dintre aceste critici au un fundament real. Insa obstinatia unora de a evidentia doar aceste tare ocultand calitatile reale ale lui Crin mie imi apare cel putin de prost gust. Presedintele liberal a gresit si nu prea prin prezenta in aceasta emisiune. Invitatiile de a aparea pe sticla in prime-time trebuiesc onorate, indiferent de unde vin ele. Mai ales in aceasta perioada.

Si mai exista un aspect pe care criticii lui Antonescu nu il ia in consideratie. Postul public de televiziune, cel care ar trebui sa serveasca fidel interesele tuturor cetatenilor romani, nu i-a adresat niciodata o invitatie personala pentru a participa in vreo celebra "Editie speciala" de la TVR1. Boicotul Televiziunii Romane fata de el este total.

Crin are nevoie de aparitii in media audio-vizuala. Fie si intr-o emisiune total ostila. CTP nu poate fi acuzat de atitudine anti-Antonescu.Nu. El este genul de comentator politic continuu nemultumit. Nemultumit de toti, nu numai de Antonescu. A fost invitat special pentru al pune in dificultate pe candidatul PNL.

Eu as avea mai multa grija si in cea ce priveste calitatea profesionala a consilierilor personali. Participarea la o emisiune politica se negociaza cu postul de televiziune respectiv sau cu realizatorul emisiunii. Inclusiv intrebarile pot fi prestabilite. Eu i-as trage idiotului de consilier un picior in fund pentru modul in care a aranjat aceasta emisiune. Este pacat, deoarece in chiar acea zi, la dezbaterea motiunii de cenzura a PNL Crin avusese o prestatie oratorica excelenta.

Oricum, si aceasta este o experienta din care se poate invata. Si este bine ca are loc acum, la inceput de campanie electorala prezidentiala.