sâmbătă, 5 septembrie 2009

Scoala de vara a PD. Totusi, de la cine sa invete acesti tineri politica adevarata?

***


Spicuiesc rapid din programul zilei de de vineri, 04 septembrie 2009 a Scolii de Vara (sic!) a PD - ului, scoala adresata, evident, tinerilor pedisti din toata tara.

VINERI – 4 septembrie 2009

07.30-09.30 Micul Dejun

09.30-11.30 Tema: “Educatie – Legile Comisiei Prezidentiale”

Invitati: Elena Udrea, – ministrul Turismului, Radu Berceanu, Ministrul Transporturilor, Daniel Funeriu – vicepresedintele Comisiei Prezidentiale pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniile Educatiei si Cercetarii din România,

Alexandru Gussi – Consilier Administratia Prezidentiala

11.30-12.00 Pauza de cafea...



Bun! Va rog sa observati atent numele politicienilor veniti la Costinesti pentru a le vorbi tinerilor pedisti despre Educatie. Poate sunt putin deplasat dar ma intreb oare ce ar putea sa spuna auditoriului Elena Udrea despre Educatie? Cel mult o platitudine de genul "scoala este buna".

Radu Berceanu? Poate ca le-a vorbit despre necesitatea educatiei scolare in relatiile cu interlopii din Craiova, cine stie? Poate ca don Costel apreciaza doar oamenii cu carte. Dar ma indoiesc sincer ca dl. Berceanu ar putea articula trei fraze in care sa nu aibe tonul acela de mirare bovina.

In fapt, in tara noastra nu prea mai avem mentori. Si cand fac aceasta afirmatie nu ma refer numai la politica. Acest lucru este general valabil in societatea romaneasca. Un tanar ar trebui sa aibe posibilitatea de a-si alege un model de dezvoltare al carierei in orice domeniu. Ori noi suntem handicapati din acest punct de vedere.

Romania ne ofera tot mai putine modele demne de urmat. Avem de-aface cu o veritabila sclerozare a resurselor de inteligenta ale tarii. Care este vina tinerilor pedisti pentru faptul ca la o scoala de vara care are loc toamna vine sa le vorbeasca despre Educatie oameni precum Udrea sau Berceanu?