duminică, 18 iulie 2010

Calcul de Cotroceni; impartiti tortul in cat mai multe felii

***

Anuntata intentie a lui Dan Diaconescu de a constitui un nou partid in Romania isi are inspiratia la Cotroceni. imeni din aceasta tara nu se mai indoieste de faptul ca toata aceasta tevatura legata de arestarea si mai apoi eliberarea patronului OTV s-a facut cu stirea actualului presedinte, idiferent de ce ne lasa Diaconescu sa credem.

Nea Dan este legat ombilical de mafia de la Cotroceni, fara aportul careia nu ar fi ajuns milionar in euro. Era foarte simplu de asmutit Garda Financiara si DIICOT - ul asupra Oglinda Television SA si, daca s-ar fi scarpinat destul de mult, s-ar fi spart si punga de puroi.Dar interesul lui Traian Basescu a fost de a tine in viata acest trust de presa specializat in santaje media, si de al folosi ca si tribuna de exprimare in timpul campaniei electorale prezidentiale.

Dan Diaconescu a onorat partea lui de responsabilitate din acest deal. Basescu si paredra lui, madam Udrea, au fost promovati in draci pe acest post TV in perioada alegerilor. Rezultatul il cunoastem. Privitorii lui Dan Diaconescu, cei cu un IQ sub medie, au votat in bloc impotriva "mogulilor" si a "comunismului". Manipularea a reusit deplin prin intermediul  țațelor, care au panicat cartiere intregi cu vestea acapararii puterii in stat de catre moguli, in cazul infragerii lui Traian Basescu. Dan Diaconescu a cules si el laurii acestei victorii. Timp de mai multe luni, chiar si dupa incheierea alegerilor, televiziunea lui a devenit prezidentiala, punand in umbra B1TV - ul Nasului.

Mai nou, ordinul expres venit dinspre Cotroceni, este acela ca nea Dan sa fondeze un partid, pompos denumit Partidul Poporului, care sa nu lase sansa PNL - ului si PSD - ului de a acapara toate voturile nemultumitilor de actuala guvernare. Exemplul istoric il cunoastem. Si maresalul Alexandru Averescu a fondat un partid pe care l-a denumit, in doi timpi, Partidul Poporului (intai s-a chemat Liga Poporului), pe care l-a inchinat omului zilei din acele timpuri, Ionel Bratianu. Totusi exista cateva chestii de nuanta dintre care una pare determinanta; Averescu era maresal si comandase o armata intr-un razboi mondial in timp ce Dan Diaconescu a condus cel mult un Rolls Royce.