In sedinta Delegatiei Permanente intrunita la Mamaia, presedintele PNL Crin Antonescu a pus frontal problema convocarii unui congres extraordinar al partidului. Foarte multa lume si-a pus intrebarea ce nevoie are PNL de un congres, acum, in an preelectoral,cunoscut fiind faptul ca la cel de anul trecut Crin Antonescu a fost ales presedinte cu o larga majoritate de voturi. Incerc eu un raspuns la aceasta interogatie, nu inainte de a semnala ce cojones are Relu Fenechiu, cel care a fost vizat direct de o intrebare a lui Crin Antonescu, si care nu reusea sa de-a drumul cuvintelor care ar fi trebuit sa constituie raspunsul marelui opozant intern.
PNL are nevoie de un nou impuls integrator, de o netezire a asperitatilor care au inceput sa apara intre cei care au format vechiul establishment al partidului si noua echipa adusa la conducere pe spatele popularitatii lui Crin. Un nou congres ar trebui sa recalibreze primul nivel de decizie din partid (presedinte, vicepresedinti si membrii BPC) prin cooptarea unor personalitati marcante ale partidului uitate atunci cand a fost vorba de votul pe liste. Nu este corect ca oameni care au facut ceva pentru acest partid, precum Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu, Mariana Campeanu şi Teodor Meleşcanu, sa fie trecuti pe linie secundara, preferati fiind in schimb persoane fara o marca proprie bine definita, fara background si fara o activitate politica vizibila. Cine e Cornel Popa? Dar Octavian Popa? Daniel Chiţoiu? Vlad Moisescu? Răducu Filipescu? Nu i-am vazut niciodata, nu am avut prilejul sa le auzim ideile, sa le simtim activitatea.
PNL are nevoie de recuperarea oamenilor cu discurs, cu verb, cu idei. Varujan Vosganian merita mai mult in cadrul conducerii partidului. Calin Tariceanu este o marca a liberalismului romanesc. Ludovic este cel care a dat forta personalitatii politice a lui Crin Antonescu. De ce sa ne lipsim de oamenii care ar putea aduce un plus partidului? Momentan PNL inseamna doar Crin Antonescu...si e periculos! Este nevoie de voci distincte, de oameni cu carisma si cu discurs articulat pentru necesitatile diferitelor segmente ale societatii romanesti. Este nevoie de construirea unor alternative la USL, in conditiile in care este foarte putin probabil ca guvernul Boc sa pice in sesiunea parlamentara de toamna-iarna. In contextul in care PSD mizeaza in continuare pe gasca de partid constituita in vremea guvernarii Nastase, este greu de crezut ca discursul justitiar anticoruptie al USL mai poate avea substanta.
Hm ... cine a impus votul pe lista?
RăspundețiȘtergereStim cu totii cine...si a facut o mare greseala.Din pacate din toata gasca adusa pe lista in functii de conducere nu s-a ales dect vreo doi de doamne-ajuta. Restul, pamant! Lumea necuvantatoarelor!
RăspundețiȘtergerevaaaaai, deci niste preocupari foarte sofisticate, deci ceva deosebit si extrafin!
RăspundețiȘtergereBai acestia, voi TOTi nu sunteti in stare nici sa adunati maidanezii de pe strada.
TOTI sunteti o gasca de cocalari si mafioti, TOTI de la TOATE partidele, in frunte cu basescu mondialu.
Si vedeti ca in timp ce discutati voi discutii doctrinare, Franta ne-a restrins dreptul la munca.
Dar voi TOTI sunteti ocupaaaaati!
Sa dati din gura si sa pipaiti buci pe la petreceri private de partid si lansari de programe turistice cocalaristice.
Asa ca hai sictir ma, sa va mai voteze tiganimea pe o suta de coco si o pereche de slapi!
Bey domnu' nea 'Hai sictir',
RăspundețiȘtergereIa mataluta un sul de hirtie igienica si te sterge pe BOT, ca au inceput sa-ti curga bale pe bavetica si te ride lumea !
Dupa acest gest de bun-simt, sezi si cujeta un raspuns la urmatoarea intrebare: a cui responsabilitate este POLITICA EXTERNA a Romaniei ?
A presedintelui (ba'SECU), a premierului (piticu' atomic) sau a ministrului de externe (jacuzzi Bacon sky) ?
Precizare: i-am enumerat IN ORDINEA INMORMINTARII si conform atributiilor constitutionale.
Ceva prrobleme cu Frrancia,domnu'?Fost matale la munci in Francia,pe Champes Elysee si trrimis aks frrantujii la tine? Pai deh, drraga domnule, cerrsitul e rrusinos.
RăspundețiȘtergereGarcia, eu am avut ocazia sa le vad activitatea unora despre care scrii si pe care spui ca nu ii cunosti, dar acum vreau sa iti spun doar de Cornel Popa. E unul dintre cei care au facut din Bihor un fief liberal. Am fost in judetul ala si am vazut cat munceste omul asta sa aduca voturi pentru partid. Vreau sa iti spun ca sunt comune in care primari PNL au si 98% procent castigat in alegeri. Acolo si pesedistii si maghiarii, pana si pedelistii voteaza cu PNL, datorita lui Cornel Popa. Sunt sate maghiare care au votat cu PNL, lucru care poate nu s-a mai intamplat nicaieri. E unul dintre cei mai performanti liberali, autor al proiectului "Autostrada Transilvania". As mai putea sa spun multe despre Cornel Popa, dar ideea e ca, daca nu ai auzit la Timisoara, nu inseamna ca omul asta nu exista sau nu munceste. Munceste mai mult decat o multime de persoane care se vad toata ziua la tv.
RăspundețiȘtergereNici pe Vlad Moisescu nu il stii, recunosc ca personal nici eu, dar macar stim ca el conduce o alta filiala puternica din tara: Bucuresti, sectorul 1, cel mai bogat sector din Bucuresti. Unde avem un primar liberal, pe Chiliman. Unde sunt colegiile din care i-am trimis pe Crin, Orban, sau Stroe cu 70%, mai de curand, in Parlament. Acum, ce sa zic, oare trebuie sa ii cunoastem sau sa le vedem rezultatele?
RăspundețiȘtergereSi da, sigur, Varujan si Tariceanu sunt extrem de importanti!
RăspundețiȘtergereSi Raducu Filipescu este un liberal care a muncit foarte mult pentru partid.El a reusit sa transforme Calarasul dintr-un fief ultra-pesedist intr-unul liberal.Acolo liberalii aucastigat si CJ-ul dar si primaria de municipiu (chiar daca ulterior primarul N.Dragu s-a dus la uneperisti).
RăspundețiȘtergereCat despre Orban,el din pacate si-a dovedit limitele ca om politic.A dovedit ca e incapabil sa faca campanie electorala,sa castige alegeri,sa conduca comisii de anchetare a ministrilor pedelisti si sa faca ceva ca ministru al Transporturilor.Asa ca nu-l mai plangeti pe Orban ca pur si simplu nu merita.
Intr-adevar,Tariceanu si cu Vosganian ar merita sa fie mai mult bagati in seama,DAR NU ORBAN.
Cristi
În privinţa lui Cornel Popa îi dau sută la sută dreptate lui Lilick, iar despre Chiţoiu ştiu doar că e un bun finanţist. Vlad Moisescu şi Răducu Filipescu sunt, se zice, tari în zonele lor, eu îi cunosc doar după nume. Dacă aceştia nu prea apar la TV, apare, în schimb, unul Hellvig, cică nominalizat ministru într-un ipotetic guvern PNL, care e atât de agramat, că ţi-e ruşine să-l auzi găvărind (într-ale comunicării nici Chiţoiu nu-i mai breaz). Eu zic că Orban ar trebui re-fidelizat, iar oameni precum Puiu Haşotti, Ioan Ghişe, Teodor Atanasiu, toţi liberali vechi, aduşi lângă Crin. Dintre cei tineri, mi se par OK Cristi Buşoi, Teodor Chiuariu, chiar Adomniţei, dar am rezerve faţă de soţii Mănescu. Merită puşi în valoare şi Radu Căpâlnaşiu, Marcel Vela, Ilie Bolojan, Lucia Varga, Aristotel Căncescu, Ilie Bolojan şi, desigur, monştrii sacri la care făceai referire şi tu, Garcia. Oare Marian Petrache din Ilfov mai e în PNL, că nu am mai auzit de el nimic de mult timp?
RăspundețiȘtergereCornel Popa este senator si lider al PNL Bihor, singurul judet liberal din Ardeal, daca nu din tara. Daca PNL ar avea un Cornel Popa in fiecare judet, PNL ar castiga singur alegerile, fara PSD.
RăspundețiȘtergere@Lilick - din ce spui rezulta ca esti entuziasmata de oameni de executie. PNL-ul are nevoie la varf de conducatori, oameni cu viziune, democrati care sa relanseze dialogul in partid, si nu de oameni care sa adopte modelul de conducere autoritara al lui Basescu.
RăspundețiȘtergereVoturile nu se iau colindand din casa in casa, voturile se culeg cu proiecte care prin care sa convingi oamenii ca ai solutii la coruptie.
Nu sistemul votului pe lista este problema, cat sistemul majoritar prin care "castigatorul ia totul". Daca in conducerea PNL ar fi fost reprezentare proportionala, nu exista frustrare si liberalii nu ar fi stat in expectativa.