luni, 21 iunie 2010

Constantin Nita sau pasiunea Cioclului pentru Prostie


***

Cu siguranta ca Parlamentul Romaniei este locul in care se intalnesc tot felul de vietuitoare ciudate; de la tarani puturosi din stirpea lui Ion Oltean pana la cioclii ratati precum Constantin Nita. Parlamentarul pesedist cu alura de antreprenor de pompe funebre se trezeste vorbind la fel de prost precum il arata si fata. In loc sa se razboiasca cu PD - ul presedintelui Basescu, Costica cel cioclu s-a trezit vituperand foarte vocal la adresa liderului Opozitiei romane, Crin Antonescu si a PNL - ului.  "Lui Crin Antonescu ii spun ca PSD nu este deloc dator PNL ci, din contra, liberalii ne sunt datori noua. Pe vremea lui Tariceanu au stat la guvernare doi ani pe spinarea PSD. Asadar, Antonescu sa nu se mai creada seful opozitiei fiindca nu va fi niciodata. Mai cu seama ca PNL nu se ridica la nivelul unui partid ca PSD." Pfuuuu!

Intr-adevar este destul de greu sa te ridici la nivelul PSD - ului, partidul care a facut din Coruptie o adevarata politica de stat. Cu siguranta ca nu Crin este cel care merita sa conduca lupta anti-Basescu ci Victoras cel Abramburel avandu-l in dreapta lui pe micul cioclu din Brasov. Acum sincer, este total adevarat faptul ca foarte multi dintre noi, cei care au citit in viata mai mult decat comentariile obligatorii pentru Bac, am intuit jocul dublu facut de catre tabara Geoana in favoarea actualului cotrocean. Cunoastem faptul ca nu poti sa fi chiar atat de Prost incat sa mergi in vizita la Mogul cu trei zile inaintea turului al doilea al prezidentialelor. Dar chiar asa?

Domnul Nita ar trebui sa isi puna cenusa in cap pentru nastrusnica lui idee de a impune un impozit forfetar pentru fiecare agent economic platitor de TVA din Romania. Criza aceasta in care ne zbatem acum, armata de someri pe care trebuie sa o hranim, isi are sorgintea si in "inteleptele" decizii ale Cioclului. Profilul politico-moral al omului Constantin Nita il apropie cel mai mult de cel al lui Marian Sarbu. Ambii au initiat legii aiuritoare pentru domeniile pe care le-au pastorit in primul guvern Boc. Marian Sarbu macar nu si-a renegat-o pe cand ratatul de Brasov sustine acum sus si tare ca implicarea lui in eleborarea hotararii privind forfetarul a fost una "minima". Hmm. Ciudat.

Coroborand aceasta iesire a Cioclului cu cea a lui Bombonel de acum doua-trei zile, tot la adresa lui Antonescu, inclin sa cred ca sondajele care il coteaza pe Crin ca pe cea mai credibila alternativa la Traian Basescu sunt corecte. Suntem pe drumul cel bun. Bravo Crin!