joi, 9 februarie 2012

Victor Ponta - opozitia cu jumatate de norma

***
Extrem de interesanta ziua de joi, cea in care cabinetul condus de catre Mihai Razvan Ungureanu a primit si girul prostituatilor din parlamentul rusinii. Nu, dl.Ungureanu nu a fost deloc interesant, pseudoprogramul de guvernare asisderea. In schimb liderul PSD - partid politic despre care se spune ca ar fi in opozitie fata de PDL - a decis sa se manjeasca si el cu scarna, precum a facut-o si Gabriel Oprea, nasul fiului sau, sau Ilie Sarbu, cel care daca ar fi trezit noaptea la ora 3, ar gasi cu ochii acoperiti drumul Cotroceniului. Discursul lui Victor Ponta prilejuit de procedura de investitura parlamentara a noului guvern Basescu, a aratat inca o data modul absolut personal in care intelege liderul social-democrat sa faca opozitie.

In laudele desantate ale unei galerii compuse din mai toti adversarii declarati ai USL, Victoras s-a simtit persoana cea mai importanta din Romania, acum ca a mai batut un cui in sicriul alternativei politice la regimul Traian Basescu. Observand comportamentul lui in timp, inca nu m-am putut convinge ca Victor Ponta chiar nu este parte al acestui regim. Unii initiati vorbesc de faptul - foarte plauzibil de altfel - ca intentia initiala a sotului Dacianei a fost aceea de a candida impotriva lui Geoana la congresul din 2010 tocmai in ideea de a forta o excludere din partid, pentru a veni alaturi de Gabriel Oprea, in UNPR. Evenimentele au luat insa o alta intorsatura, delegatii prezenti la congres luand in serios candidatura sa si provocand inlocuirea lui Geoana din fruntea PSD.

Este ciudat cum exact in momente decisive dl. Ponta intelege sa se alature taberei basesciene. Santaj? Nu cred, cu fata aia de tocilar tomnatic nu cred ca este expus vreunui santaj. In misiune? Tot ce este posibil. Acoperitii din politica romaneasca sunt mult mai  multi decat banuim noi si se gasesc de multe ori chiar in pozitii de decizie. Pentru ca ori esti tampit si prost ori esti in misiune atunci cand, dupa ce ataci luni in sir DNA si ANI in legatura cu politizarea actului de justitie, acum, uitand de toate, spui ca misiunea acestor institutii trebuie sa continue in acelasi mod. Sincer, Ponta nu reprezinta o miza prea mare. Omul are limitele lui, are misiunea lui, este perfect pentru rolul incredintat. In schimb ma pun si in situatia votantului pesedist, cel care auzind bazaconiile debitate de catre acest flacau tomnatic, nu prea mai stie cum sa se raporteze la PDL si Traian Basescu. Acest electorat, care are propriile lui asteptari, reprezinta intr-adevar o miza mare. Cei care si-au pus poate intrebarea de ce Crin Antonescu si-a resetat o parte a discursului sau politic catre Stanga au acum un raspuns direct.

In aceste conditii ce ar trebui sa se intample cu USL? O spun sincer, dupa ce am asistat la baleiajul discursiv al lui Victor Ponta, imi doresc cu adevarat ca aceasta uniune sa fie ingropata. Este momentul ca PNL sa ocupe odata pentru totdeauna spatiul politic non-basescian. Acum este momentul potrivit pentru a denunta practicile politice mioritice decise in laboratoare ce tin de puterea neelectiva a statului. Eu unul, daca se mentine actuala intelegere, in care Ponta ar deveni premier in eventualitatea in care USL ar castiga alegerile parlamentare, NU votez nici un candidat al acestei aliante. Mai bine asa...