luni, 31 august 2009

Un nou puseu de securism basescian. Viorel Catarama despre PNL si Crin Antonescu

***


Exista personalitati politice care supravietuiesc in spatiul public exclusiv datorita oportunismului. Aceasta insusire este una pozitiva atunci cand este pusa in slujba interesului general sau este una negativa daca prin ea se urmareste interese inguste, de clan sau exclusiv personale.

Viorel Catarama este un oportunist de cea mai joasa speta. Acest om a reusit sa creeze dizidente liberale sau pseudoliberale pe tot parcursul deceniului trecut. A reusit sa se regaseasca in mai toate constructiile aiuristice care au caracterizat postcomunismul romanesc. Pana la urma a reusit "performanta" de a fi exclus din PNL pentru motive de comportament abuziv.

A fost readmis in partid urmarind o cale ocolitoare. A aderat la APR - ul d-lui Melescanu iar ulterior, dupa inghitirea acestei formatiuni politice de catre PNL a ajuns din nou de unde plecase. Adica in PNL. Cu alte cuvinte a ajuns in partidul unde nu s-a simtit niciodata foarte bine. Pentru ca imi este greu sa cred ca un fost securist cu stagii in Belgia (!) s-ar putea simti in largul sau in randurile singurului partid politic de traditie din Romania. Oare cine a mai efectuat un stagiu in Belgia, pe la Anvers?

Marturisesc ca declaratiile individului din cadrul emisiunii lui Turcescu mi s-au parut si mie halucinante. Doar dintr-un anumit punct de vedere insa. Pentru ca avand la cunostiinta premisele cu care am inceput acest comentariu orice ar inteprinde acest individ pe mine nu m-ar surprinde deloc. La ordin se pot spune multe.

Motivatia acestei emisiuni moderate de cioclul Turcescu (un individ despre care am mai scris si despre care se cunoaste ca este un pion important in tabara lui Basescu)a fost aceea de a transmite o unda demoralizatoare in randurile potentialilor votanti ai lui Crin Antonescu. Cu alte cuvine, bai fraierilor, indiferent daca veti vota cu Crin, alesul vostru va lua maxim 5%, intelegeti? Pai bai Catarama, bai fraiere, 18% va lua Crin chiar si daca stai matale in instrument si te invarti precum titirezul, capisci?

Oare poate sa ne mai mire tribuna pe care a ales-o - sau i-a fost aleasa - d-lui Catarama pentru a-si expune elucubratiile? Nu cred. Turcescu l-a invitat la ordin in cadrul emisiunii sale de rahat iar Catarama a vorbit dupa dictare. Ce nu este clar?
Chiar daca afirmatiile sale sunt total ilogice (vezi indemnul adresat PNL - ului de a incheia un pact preelectoral cu PD sau PSD prin care liberalii sa se oblige sa sustina candidatul prezidential al unuia dintre cele doua partide!), ele trebuiau sa penetreze la nivelul constiintei fiecarui votant al lui Crin.

Numai ca, bai fraiere cu Elvila in coada, pe unul ca mine declaratiile tale nu fac altceva decat sa ma convinga ca am avut dreptate atunci cand mi-am insusit candidatura lui Crin. Si ca mine mai sunt multi, crede-ma! Vorbesti de 5% ca scor potential al lui Crin? Pai daca vor vota doar bloggerii care il sustin deschis pe Antonescu se vor strange deja procentul enuntat de tine, intelegi?

Asa ca ciocul mic si mars in PD (la gunoi), fraiere!