duminică, 18 octombrie 2009

Iosif Boda, analist cu staif de "Stefan Gheorghiu". Acum evolueaza pentru PD
***


Majoritatea vocilor din spatiul public clameaza in cor o reformare a clasei politice romanesti. Total de-acord. Romania are nevoie de o primenire profunda fondului de resurse umane implicat direct in miezul deciziei politice. Totusi, mai exista un aspect de care ar trebui sa se tina cont; cine judeca faptele politicienilor si cat de obiectiv o face.Exista o tagma profesionala aparte in Romania postdecembrista; analistii politici. Suna pompos sa te intitulezi analist. Beneficiezi de o anumita distinctie publica in momentul in care te dai pe sticla, unde iti prezinti cu patima elucubratiile propriului organ. Din cap.

In ultimii ani, un nene ne tot streseaza cu analizele lui atat la televiziunea publica cat si la televiziunea moguleasca, Realitatea TV. Despre Iosif Boda vorbim. Acest domn reprezinta exemplul clasic de partizan iliescian trecut cu arme si valize in tabara d-lui Basescu. Asta apropo de teoria mea conform careia electoratul actual al presedintelui in functie este format in mare majoritate din fostii votanti ai lui Ion Iliescu.

Este interesant cum l-au recuperat "portocalii" pe Iosif Boda. Daca pana in 2005 acesta era nefrecventabil datorita legaturilor cunoscute intretinute in trecut cu PSD - ul, ulterior acestui moment, prin limbi bine plasate, Iosif Boda a intrat in panteonul analistilor de casa ai Cotrocenilor. Probabil ca acest fapt se datoreaza si prieteniei stranse (unii vorbesc chiar de mai mult!) pe care a intretinut-o de-alungul anilor cu fosta sa colega de la Academia "Stefan Gheorghiu", Rodica Culcer.

In fapt, acesteia i se datoreaza aducerea in TVR a Hipopotamului Transpirat! In timpul mandatului d-nei Culcer din fruntea Departamentului de Stiri, aici s-a copt emisiunea saptamanala realizata de Monica Ghiurco in care Iosif Boda este invitat permanent. Ca sa ne dam seama de implicatiile acestei relatii, ajunge sa reamintim faptul ca Rodica Culcer este banuita de a fi detinut grad militar in serviciile de informatii comuniste. In ultimii doi ani acest domn ne plictiseste si pe Realitatea TV, unde s-a reintalnit cu mai vechiul sau amic, celebrul spalator de cadavre, Mihai Tatulici.

Colaborarea lui Boda cu stafful PD - ului este de o data mai veche. In timpul campaniei electorale pentru Primaria Capitalei de anul trecut dl.Boda a fost consilier neoficial al "ardeleanului" sau, Vasile Blaga. Fara prea mult succes pentru Buldog, dupa cum s-a vazut mai tarziu. Actualmente sfaturile sale politice sunt luate in considerare de armata de consilieri ai presedintelui. Succesul va fi acelasi, exact ca si in cazul lui Blaga.

Insa dl. Boda nu se da pe gratis. Nu. Pe langa banutii cuveniti (daca ar fi si impozitati, ce bine ar fi!) Iosif Boda si-a impus si odrasla intr-un post guvernamental platit regeste, legal dar si la negru. Da, Daniel Boda a fost numit la data de 21 mai a.c. in fruntea Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Stiti cu ce se ocupa aceasta agentie? Pai printre altele, acest organism acordă autorizaţiile pentru comercializarea produselor medicamentoase, poate decide retragarea acestora de pe piaţă si alte trebusoare din acestea din care se pot scoate bani frumosi, cu un spate politic lat.

Deci obiectivitate...? Nu o cautati la Iosif Boda.

7 comentarii:

 1. Am transmis un mesaj celor de la RTV s-o lase mai moale cu acest Hipopotam transpirat care pute de la o posta a miros de Cotroceni !

  RăspundețiȘtergere
 2. Greu...poate dupa consumarea alegerilor! :)

  RăspundețiȘtergere
 3. cand il vad,schimb canalul,imi provoaca voma!

  RăspundețiȘtergere
 4. Il stiu pe nenea asta .. e ala de mai vb si la TVR si nu-l intelegea nimeni! E cel de pare ca a inghitit un ou si i-a ramas in gat nu!? Eu prima data cand am vazut poza,fara ca sa citesc titlu, am crezut ca a murit si el pe langa Musetescu ... atunci era o zi cu adevarat trista sau NU! :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Da, interesant cum toti acarii Paun ai guvernarii Nastase si-au ales sa moara inainte de campania electorala. Parca s-a dat ordin de zi pe unitate, ce mai! Poate ajunge mai greu ordinul la urechile d-lui Boda, cine stie?

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu va grabiti ....
  In celebra emisiune a TVRI (cu Monica Ghiurco), de azi 11.04.10, a lacramat indecent pe cauza familiei Costiniu ...... Probabil ca sta cu c... în doua luntrii, ca multi alti analisti politici

  RăspundețiȘtergere
 7. Baietelul Boda jr. a fost dat la o parte din fruntea Agentiei Medicamentului de un alt grup de interese decat cel pe care il reprezinta. Motivul invocat: Boda jr. a luat mita 5000 de euro !!! Colaboratorii sai spun ca poate pe zi ....
  Dar necazurile analistului transpirat, Boda senior, nu se opresc aici. Un scandal sexual enorm se coace sub perna de sub fundul lui, scandal in care este implicata ultima nevasta.

  RăspundețiȘtergere