marți, 13 ianuarie 2009

Umbra lui Basescu in curtea PSD - ului

.

S-a mai spulberat un mit. Acela al indestructibilitatii PSD atunci cand partidul - ca si corp unitar- este atacat. Cui ar trebui sa multumeasca pesedeii pentru aceasta performanta? Evident, lui Zeus.

PSD - ul nu reuseste sa decanteze o personalitate independenta si verticala pe care sa o opuna lui Traian Basescu. Guralivul domn Geoana nu va ajunge niciodata nici macar la genunchiul personalitatii lui Ion Iliescu. Nici macar aura de lider a lui Adrian Nastase nu o va atinge vreodata.

Sunt de-acord cu majoritatea, Ion Iliescu a fost un personaj care a influentat negativ politica romaneasca din anii '90, sunt de-acord si cu cei care afirma cu tarie ca varful fenomenului de coruptie din tara noastra s-a inregistrat in timpul mandatului de prim-ministru a lui Nastase. Dar erau totusi oameni politici adevarati.

Calin Popescu-Tariceanu - desi nu este unul dintre favoritii mei din PNL - a dat dovada de verticalitate in ralatia cu Basescu. A avut curajul sa extirpe din cadrul partidului pe acei membrii care dorea o predare fara glorie a PNL - ului catre Traian Basescu.

Din pacate in PSD nu exista un Tariceanu ci doar prea multi stolojeni...