vineri, 13 februarie 2009

Alegerile din cadrul organizatiei PNL Timis - stagnarea sau relansare? PS: a castigat Busoi...in unanimitate!!! :))

***


Atmosfera din cadrul organizatiei judetene PNL Timis a fost caracterizata in ultimii ani prin existenta unei falii majore intre conducere si marea majoritate a membrilor si simpatizantilor liberali.

Domnul Borha nu a fost niciodata genul de personalitate care sa poata coagula in jurul sau majoritatea energiilor si a constiintelor liberale din judet. Luptele intestine din cadrul organizatiei au ajuns si in paginile presei lasand in perceptia cititorului cel putin o umbra de neseriozitate.

Interimatul domnului Cioroianu a insemnat in primul rand stagnare. PNL - ul nici nu a crescut dar nici nu a scazut in optiunile alegatorilor la nivelul judetului. Structurile de partid din teritoriu au ramas la fel de anchilozate, a continuat incurajarea traseismului politic in scopul racolarii de primari si consilieri de la celelalte partide. Sigur, au existat si exceptii iar prima care imi vine in minte este surpriza placuta numita Dudestii Noi. Dar acolo este meritul exclusiv al unei persoane (Alin Nica) si nu este urmarea intelepciunii politice a conducerii filialei.

Aceste alegeri vin sa confirme un truism; Timisul este incapabil sa dea lideri de calibru la nivel national. Cei trei candidati inscrisi in cursa pentru presedintie - respectiv domnii Busoi, Chiticaru si Ambrus - sunt personalitati sterse, cu o charisma indoielnica. Dintre toti acestia trei doar Cristi Busoi are potentialul de a creste in valoare ca si politician. Domnul Chiticaru vine dupa abracadabranta sa incercare de a candida in 2007 la presedintia partidului impotriva lui Tariceanu.

Ioan Ambrus vine cu balastul reprezentat de infrangerea din alegerile parlamentare din Noiembrie. Este o tinichea greu de inlaturat.

Probabil ca va castiga Busoi. Insa misiunea lui va fi extrem de dificila in reconstruirea increderii timisenilor fata de PNL. Eu personal l-as fi dorit presedinte de filiala pe Viorel Coifan. Se numara printre putinii timiseni care chiar stiu administratie. In mandatul sau de la Consiliul Judetean Timisul a inregistrat un boom economic fara precedent. Retragerea candidaturii sale ne indica totusi absenta tariei de caracter. Adica exact amanuntul care face diferenta dintre un politician bun si unul excelent.