marți, 1 decembrie 2009

Stalinism in stare pura. Basescu si PD - ul reinventeaza Revolutia contra Opozitiei

***

Pentru cei care poseda putina cultura istorica, tipul de incident care a avut loc azi la Timisoara si inca in vreo doua orase nu poate sa nu le aduca aminte de revolutia anticapitalista pusa in practica in tarile satelie ale Uniunii Sovietice imediat dupa 1945. Victimele? Cei banuiti de incalcarea ortodoxismului stalinist. Nu conta ca - in 1951 sa zicem - opozitia era redusa la tacere in mai tot lagarul comunist.

Precum ilustrul sau precursor, Traian Basescu propune romanilor o revolutie contra Opozitiei. Ce conteaza ca Puterea este detinuta IN TOTALITATE dec catre camarila sa? Nu, romanilor trebuie sa li se dea sansa de a lupta cu arma in mana contra "comunistilor". Ma uitam putin pe Twitter, toata lumea visa "revolutie", ba mai era un Idiot pe-acolo care chema lumea sa vina cu "bate, coase, topoare". Mai populau piata si cativa dezaxati din galeria echipei FC Timisoara. Apropo de acestia din urma, oare cat mai cer baietii pentru o manifestatie anti?

Manipularea a fost opera PD - ului timisorean. Ostaficiuc a facut apel la asa zisii ultrasi, oameni stipendiati de catre Consiliul Judetean in deplasarile lor bahice din tara. Ce vremuri mai erau acelea in care Poli Timisoara chiar avea galerie...

D-le Basescu, nu prea a mers, asa-i? Daca ati fi citit si altceva decat "Levantul" amicului Cartarescu (apropo, l-ati terminat?)  ati fi aflat de la maestrul Curzio Malaparte care este tehnica loviturii de stat. Va dau un fragment, poate va vin idei: " Lovitura de stat nu este rezultanta unei anumite conjuncturi politice sau sociale, ci este, în primul rând, o acţiune cu caracter “tehnic”: ea nu presupune declanşarea obligatorie a unei stări de necessitate sau intervenţia maselor, ci existenţa unui grup de oameni decişi, capabili, chiar în condiţii de normalitate, să paralizeze centrii nervoşi ai vieţii naţionale. Modelele de urmat în această privinţă sunt,  Troţki şi Mussolini."

Ei, ce ziceti? O faceti stiintific?

"Parteneriatul pentru Timisoara" smulge Timisul de pe orbita lui Traian Basescu



***
Iata ca, la 1 decembrie 2009 s-a intamplat un miracol; fortele politice antagonice de acum 10-15 ani si-au dat mana pentru a scapa Romania de domnia rusinii nationale intruchipate de candidatul Traian Basescu si camarila care il inconjoara. PNL, PNTCD si PSD si-au unit fortele pentru a sustine la Cotroceni pe contracandidatul d-lui Basescu, Mircea Geoana. Nu sunt fanul nici al d-lui Geoana si nici al d-lui Ciuhandu, insa simbolistica acestui gest transcede granitele judetului Timis. Este un semnal clar transmis de catre timisoreni catre Tara, in care se spune ca, la douazeci de ani de la Momentul 1989, ei NU il mai doresc pe Traian Basescu la Cotroceni.

PD - ul a sesizat acest pericol si a reusit sa stranga in Piata Operei vreo trei sute de manifestanti, pe care i-a pus sa urle contra acestui Protocol . Tardiv si penibil acest gest. Ca de obicei, cea mai incarcata de efect luare de cuvant a fost cea a lui Crin Antonescu. "Dacă am fi aplicat Proclamaţia de la Timişoara şi punctul 8 al Proclamaţiei, am fi fost departe acum. Dacă am aplica acum acel punct, nici eu, nici Gheorghe Ciuhandu, nici Mircea Geoană, nici Radu Sârbu nu ar trebui să plecăm din politică. Ştiţi bine cine ar trebui să plece din politică dacă am aplica punctul 8: Traian Băsescu", a spus liderul Dreptei romanesti. Cu alte cuvinte, erijarea lui Basescu in campion al anticomunismului este imorala si fara continut.

Mi se pare total deplasat din parte PD - ului clamarea realizarilor din judetul Timis in ultimii cinci ani. In mandatul d-lui Basescu - mai cu seama in ultimul an - Timisoara a fost vitregita de fonduri guvernamentale necesare dezvoltarii ei. Mai mult, judetul Timis are cea mai prost intretinuta infrastructura rutiera din Romania. Nu trebuie sa citesti indicatorul de judet ca sa iti dai seama ca ai intrat pe feuda pedistului Ostaficiuc. Iti dai seama dupa starea drumurilor! Comparativ cu sumele destinate Clujului sau Aradului, in mandatul basescian Timisul a dus-o chiar mai rau decat in guvernarea Iliescu/Nastase.

Iata un pasaj din acest din textul acestui Parteneriat: "la 20 de ani de la Revolutie, timisorenii constata ca orasul lor este mereu pe ultimul loc in ceea ce priveste interesul puterii centrale, alocarea de resurse pentru proiectele majore si sustinerea proiectelor de interes municipal. Cei patru semnatari isi asuma obligatia de a indeplini aspiratiile timisorenilor, readucand Timisoara acolo unde ii este locul castigat prin sacrificiu, prin munca, pentru o administratie corecta si eficienta dedicata interesului public. Principiile si obiectivele care stau la baza parteneriatului sunt descentralizarea economica si financiara, depolitizarea administratiei publice, sustinerea proiectelor de importanta majora ale municipiului Timisoara. Pentru indeplinirea obiectivelor din parteneriat, semnatarii hotarasc sustinerea lui Mircea Geoana in turul doi al alegerilor prezidentiale si crearea unei majoritati stabile pentru sustinerea unui guvern condus de Klaus Iohannis".

Sa construim Normalitatea!

PS: Citesc si nu imi cred ochilor! Cica imbrancelile dintre grupul de pedei adusi de partid in Piata Operei pe post de contramanifestatie si cei care sunt sositi acolo pentru un miting electoral, sunt prezentate de Hotnews si EvZ ca fiind Revolutie! :))  Disperare mare, Traiane, 'ai?

Romanie, sa ne traiesti intru multi ani


***
Si este Ziua Nationala a Romaniei. Iata ca azi, la 91 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, ne putem lauda cu o tara. Nu atat de mare precum ne-au lasat-o stramosii, dar ea exista.  Din vina urmasilor, datorita contextului international, acum nu mai avem Basarabia, Bucovina, Herta, Bugeacul si Cadrilaterul. Ne afecteaza acest lucru ca si natiune? Care natiune? Pentru ca noi nu suntem in stare sa asiguram coeziunea cetateneasca nici macar in momentele de criza.

Fara ca sa fiu patetic, dar actuala clasa politica a Romaniei nu se ridica nici macar pana la genunchiul celei care a diriguit afacerile tarii in preajma Marii Uniri. Cu toate minusurile lor, un Bratianu, un Maniu, un Vaida-Voievod, un Ion Inculet, un Iancu Flondor, un Sever Bocu, un Take Ionescu nu au corespondent in viata politca contemporana.  De ce regresam in loc sa mergem inainte? De ce ne complacem in balcanisme de rahat? De ce nu suntem in stare sa perpetuam ceea ce a fost bun la inaintasi? Nu stiu, nu am raspunsuri la aceste intrebari.

La multi ani Romania, la multi ani Romani!