marți, 28 iulie 2009

Politica lu' ba pa matii. PD - ul, fata in fata cu realitatea

***


Recentele evenimente care au avut loc in Parlamentul Romaniei, in legatura cu raportul comisiei Ridzi si infiintarea unei alte comisii care sa cerceteze cheltuielile facute cu larghete de un minister condus de catre o alta amazoana prezidentiala, d-na Udrea, a scos la iveala totala lipsa de argumente de care sufera PD - ul pentru a-si apara ministrii penali.

Nici macar circumstantele atenuante nu pot fi invocate in cazul hoa(s)tei Ridzi! Daca acel transfer ilegal de moneda din bugetul de stat catre conturi private poate fi abstractizat pentru publicul larg (au mai avut loc spolierii ale bugetului in ultimii douazeci de ani), faptul ca Ridzi cea Hoata a dorit sa isi stearga urmele cu ajutorul unui specialist IT inseamna obstructionarea actului de justitie. Si aceasta fapta nu este scuzabila in nici o tara civilizata.

Vorbeam de lipsa unor argumente; partidul acesta s-a bazat mult prea mult pe imaginea presedintelui. Daca presedintele avea oricand un contraargument la orice acuza ii se aducea, oamenii lui dragi din PD nu au reusit sa isi insuseasca aceasta tehnica. In toate dezbaterile de pe sticla prilejuite de sesiunea extraordinara a Parlamentului, in toate luarile de pozitie incercate de pedisti in Parlament, singura circumstanta invocata a fost aceea ca si ceilalti au furat.

Cu siguranta ca asa stau lucrurile. Numai ca PD - ul a promovat in functii ministeriabile cu acces direct la resurse niste prosti. Ridzi este o proasta deoarece s-a aruncat precum un peste infometat in carligul pescarului. A crezut ca ea poate sa taie si sa spanzure in ograda ei, facand abstractie de controlul parlamentar exercitat asupra Guvernului. S-a inselat si regreta probabil acest lucru. Locul unor indivizi precum aceasta Ridzi este la inchisoare.

Mult mai dificila imi pare situatia Elenei Udrea. Cu toate ca se bucura de sustinerea basescului - sau poate tocmai din aceasta pricina! - ea va deveni tinta preferata a Opozitiei parlamentare. Ministerul condus de catre aceasta doamna paraziteaza bugetul national cu cateva zeci de milioane de euro anual. Acesta este un adevar. Discursul Elenei Udrea, rostit in fata Parlamentului,a fost unul gaunos.

In lipsa de argumente cu care sa isi sustina cheltuielile aberante, duduia s-a legat de ceilalti "hoti". Astia au furat mai mult decat mine - vrea sa spuna doamna - si totusi nu au fost citati decatre vreo comisie parlamentara. Ba p-a matii, Antonescule, Orban , Nastase, etc, etc.

Da, sarac rau acest discurs.

2 comentarii:

  1. Intr-un singur punct gresesti, dupa parerea mea: "[...] facand abstractie de controlul parlamentar exercitat asupra Guvernului". Controlul parlamentar ar fi fost un fas (aia dormeau in bocanci si acum) daca nu exista cainele de paza numit Tolontan. Nu stiu daca mutarea i s-a dat "in plic" lui Tolontan sau a fost 100% investigatia lui, dar omul a fost mai bulldog decat Blaga pe subiect. Si bine a facut. Fara tenacitatea lui, Ridzi dormea si acum linistita, cu tot controlul parlamentar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu conteaza cine a initiat ancheta de presa; Tolontan are tot respectul meu pentru aceasta mostra de jurnalism de investigatie. Insa daca puterea legislativa numita Parlament nu ar fi luat in dezbatere acest caz, daca nu s-ar fi constituit acea comisie - buna sau rea - care sa duca lucrurile pana la capat, interferand chiar in cateva puncte cu puterea judecatoreasca, aceasta ancheta - repet, ADMIRABILA - ramanea tot un mare fas.

    Practic aceasta comisie a servit DNA - ului un dosar complet, cu declaratii ale celor implicati, cu mod de actiune, cu personaje. Sa ne aducem aminte de cei care au depus marturie in fata deputatilor.

    Pe de alta parte raman la ideea mea ca d-na Ridzi este o persoana cu o gandire rudimentara. A avut ocazia sa fure, a facut-o. Stupid, dar a facut-o! Hot prost.

    RăspundețiȘtergere