joi, 19 martie 2009

Antonescu despre liberalism si PNL. Asa da!

***

Doua fraze care definesc gandirea politica a viitorului presedinte al PNL:



“Esenţa liberalismului este libertatea, nu profitul, banul este un mijloc al libertăţii pentru cei care îl au şi pentru comunitatea în care trăiesc”


“PNL nu este nici partidul bogaţilor, nici cel al săracilor, ci al indivizilor care-şi vor cetăţenia deplină, libertatea, demnitatea, indiferent de starea materială”.


Doua mostre de gandire liberala care il au ca autor pe Crin Antonescu.


Avem de-aface cu un liberal adevarat sau nu?

EBA sau prima bresa majora in electoratul PD

***

Dupa cum se cunoaste deja mezina familiei Basescu, domnisoara cu ocupatii ciudate si vorbire agramata a decis sa demisioneze din PD pentru a putea candida ca independent pentru Parlamentul European. Aceasta hotarare este strict legata de declaratia doamnei Mungiu precum ca dansa nu accepta sa candideze pentru PD pe aceeasi lista cu Lenus.

Basescu, care isi doreste cu ardoare fondarea unei dinastii politice, a suntat partidul impunand-o pe mica razgaiata "cu studii in Statele Unite" ca si candidat independent pentru alegerile europarlamentare. In fapt, Basescu provoaca o sciziune in cadrul formatiunii politice care l-a sustinut si il sustine orbeste.

Sa ne gandim doar la faptul ca semnaturile necesare Elenei pentru asi inregistra candidatura la Judecatorie vor fi stranse prin intermediul organizatiei de tineret a PD. Cu alte cuvinte, de dragul de a o vedea pe Elenus europarlamentar Basescu sacrifica cel putin patru locuri eligibile de pe lista democratilor. Interesanta aceasta optica!

Electoratul dur al PD - ului inseamna cel mult 15% dintre alegatori. Restul, pana la procentul de 36% obtinut in toamna reprezinta partea volatila a votantilor. Va fi foarte interesant de urmarit cum se vor orienta acestia din urma. Vor urma partidul, pe Basescu sau isi vor schimba optiunea de vot. Sau nu vor vota.

Vom vedea.