luni, 4 mai 2009

Gemenii penibili ai politicii romanesti Basescu si Geoana, acum intr-o noua prezentare

***


Imagini socante prezentate ieri de catre televiziuni de la sarbatoarea Sâmbra Oilor din Huta Certeze! Nu, nu s-a sinucis vreun participant, nici macar lupul nu a venit ca sa fure o oaie in direct la televiziunile comerciale de stiri. Au sosit in schimb in poiana doua animale mult mai periculoase decat lupii si ursii din zona: infamii domni Geoana si Basescu. Sau Basescu si Geoana. Tot un drac!

Ce am urmarit ieri pe micile noastre ecrane reprezinta un etalon al nivelului de politizare la care s-a ajuns in societatea romaneasca. Personal cunosteam situatia care exista acum in institutile deconcentrate dependente direct sau indirect de stat; daca nu esti membru al unuia dintre cele doua partide politice care formeaza Guvernul actual, zbori! Mai mult, aceasta stare de fapt o putem constata pana si la nivelul scolilor generala si a liceelor.

Totusi, la aceasta sarbatoare a oierilor maramureseni s-a atins o culme a penibilului. Am putut vedea o masa compacta neangrenata nici cu rosii si nici cu portocalii si doua grupuri razlete, colorate in culorile de partid care aplaudau sau huiduiau in functie de comanda politica.

Aud ca au existat si liberali in zona, pregatiti pentru vizita lui Crin Antonescu la Certeze. Spre deosebire de Lolek si Bolek aka Base si Geoana, Antonescu a refuzat sa strice sarbatoarea oamenilor prin deturnarea politica a acestui eveniment. Bravo lui!

In loc ca Numarul 1 si Numarul 2 din statul roman sa se preocupe de criza financiara care i-a amploare pe zi ce trece, impietand asupra traiului de zi cu zi al cetateanului roman, ei se dueleaza duminica, in direct , la o stana din Maramures. Daca despre apetenta tovarasului Basescu pentru oieri se stie de vreo trei ani, Geoana este o revelatie. Politica de stana, ce dreaq sa mai zici?