duminică, 15 ianuarie 2012

Sfat moca pentru Crin si Victor

***
Crin tata, Victoras baiatule, intrati in joc ca altfel lautarii pleaca. E momentul, lasati dracului de-o parte rezervele in cea ce priveste amestecatul cu vulgul, puneti-va in fruntea manifestatilor pentru ca daca nu o veti face voi, vor exista altii care sa o faca. Dati un sens acestor miscari de protest, intrati la alunecare asupra lui Basescu si a PD-L, coborati in strada acum, pentru ca altfel acesti oameni isi vor decanta proprii lideri si veti ramane iarasi cu ochii in soare.

Idiotenii securistice

***
Cateva idei desprinse din conferinta de presa sustinuta azi de catre Aurel Moise, seful Directiei Ordine si Siguranta Publica din cadrul trupelor de Securitate, pardon, Jandarmeriei Romane.
"Din pacate, in Piata Universitatii si-au facut aparitia si niste grupuri compacte identificate ca fiind suporteri ai echipelor Dinamo si Steaua."  Hai, du-te bai garcea, si daca sunt suporteri ai unor echipe de fotbal atunci nu au dreptul sa uzeze de drepturile lor civice? Unde scrie, in Constitutie sau in Legea Sigurantei ca membrii galeriilor nu au voie sa manifeste?Mentalitatea astuia incepe sa semene tot mai mult cu cea a lui Jiji Becali sau Cristian Borcea, "prietenii" cei mai buni ai galeriilor cluburilor Steaua si Dinamo. Acelasi idiot cu cascheta de securist (pardon, jandarm) ne-a explicat de ce a fost nevoie  de interventia Jandarmeriei pentru descongestionarea traficului in centrul Bucurestilor.

"Oricine se putea afla in situatie critica, poate era vorba de un incendiu sau alta situatie. Acesta este principalul motiv pentru care jandarmii nu sunt de acord cu blocarea cailor de circulatie". Da, boule cu cascheta de securist, dar, in 2007, cand sustinatorii lui Traian Basescu au ocupat Piata Universitatii de ce nu ati intervenit la fel de energic? Atunci nu exista pericol de incendii sau interventii ale Ambulatei? Ati stropit intreg Bucurestiul cu substante ignifuge, sa nu va arda idolul? Nu a avut nimeni nevoie de interventia Salvarii in acele ore? Logica de Pristanda! 

Interventia Jandarmeriei a fost una disproportionata vizavi de numarul celor care manifestau in acea piata. Candva, domnii ofiteri care au condus dispozitivul de interventie vor trebui sa dea socoteala in legatura  cu aceste fapte reprobabile. Si inca un amanunt deloc de ignorat. Multi dintre noi am participat, ca si spectatori, la paradele militare organizate de 1 Decembrie, Ziua Nationala. Am vazut tehnica de lupta, atat de la MApN cat si de la MAI. Armata beneficiaza de aceeasi tehnica de lupta invechita, ramasa ca si nivel tehnic undeva in anii '70 in timp ce fortele de represiune din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor beneficiaza de dotari de ultima generatie, autospeciale hiperdotate si salarii ultrageneroase. Cu alte cuvinte, in viziunea lui Traian Basescu si a PDL, tara aceasta nu trebuie aparata contra inamicilor externi ci impotriva propriilor cetateni. Tipic ceausist! Cineva trebuie sa plateasca pentru cei raniti in Bucuresti si acest lucru trebuie sa se intample cat mai curand.