joi, 9 decembrie 2010

Tara molustelor impaiate


***
Ce se intampla la aceasta ora in tara noastra cu unele categorii socio-profesionale nu imi mai trezeste sentimentul de compasiune. Pentru ca fata de asemenea oameni nu ai cum sa fi sensibil. Ma gandesc ca si actualii guvernanti au acelasi tip de trairi, cu diferenta ca eu privesc cu tristete cea ce se intampla la noi in timp ce ei topaie de bucurie cand constata caracterul de molusca nevertebrata al romanului. Dupa amputarea a 25% din salariile bugetarilor, ma asteptam ca romanii sa marsaluiasca pe strazi saptamani intregi pentru a-si apara dreptul la un trai decent. Numai ca noi avem marele talent de a bagateliza pana si chestiunile care tin de supravietuirea fiziologica a noastra, ca si indivizi.

Totul a inceput cu acel miting de tot rasul, din 19 mai din fata Guvernului, in care s-a dansat in draci in pas de pinguin. Pentru o miscare sindicala serioasa acel eveniment este unul descalificant. Totusi exista scuza ca atunci inca nu erau cunoscute efectele pe care le va avea amputarea bugetului de salarii cu 25%. S-a spus ca, dupa perioada concediilor, adica din septembrie, vom vedea o alta fateta a acestor miscari sindicale. Canci! Manifestatii anemice condimentate cu o greva a foamei a unei profesoare exasperata de cea ce se intampla in sistemul public de invatamant din Romania. Mai niste politai furiosi care si-au trantit caschetele de caldaramul strazii si...cam atat.

Concluzia logica care se poate extrage din aceasta insiruire de fapte este aceea ca bugetarii nostrii o duc excelent, salariile avute la inceputul acestui an fiind nu doar indestulatoare ci chiar excedentare. Guvernul a intuit exact acest lucru taind de unde trebuia, adica de la cei carora le prisosesc banii. De la inceputul anului viitor vom constata noi scumpiri la alimentele de baza din cauza cresterii accizei la carburanti.Cu siguranta insa ca romanul poate duce mai mult. Mult mai mult. Iar cand ai un presedinte care gandeste asa, poti sa te astepti la tot ce este mai bine pentru tine si pentru familia ta. Sa fie intr-un ceas bun, romane.