miercuri, 22 iulie 2009

USH, scoala de partid, Prostanacul si Abramburica

***


Marturisesc spasit ca relativ la scandalul iscat in jurul Universitatii Spiru Haret -devenita in ultimii ani adevarata fabrica de diplome pentru baietii de bani gata - inclusiv propriile mele pareri sunt impartite. Pe de-o parte sunt un sustinator neconditionat al initiativei private in orice domeniu. Pe de-alta parte cea ce s-a intamplat in institutia de produs diplome condusa de catre dl. Aurelian Bondrea este de domeniul SF - ului.

Cand vorbim de peste 50.000 de diplome de licenta pentru o singura sesiune si de un cadru didactic (nu prof.univ!) la 400 de studenti nu putem sa nu ne gandim la calitatea procesului de invatamant, care lasa mult de dorit in aceasta universitate. Totusi, acest domn Bondrea a avut sustinatorii lui in lumea politicului din moment ce a reusit sa creeze un asemenea imperiu pseudouniversitar.

Trendul devenirii Universitatii Spiru Haret a fost unul ascendent indiferent de coloratura politica a formatiunii/formatiunilor care s-au perindat la guvernare. Cadrele didactice au fost selectionate din intreg spectrul politic, astfel incat dl. Bondrea sa aiba spatele asigurat in orice circumstanta.

Avem de-aface cu un mod de actiune asemanator cu cel al actualului ministru Placinta, doamna aceea care si-a angajat la firma dansei, ca si cenzori, toate beizadelele oficialitatilor locale. Aceasta hiperpolitizare a mediului de afaceri face numai rau tarii noastre.

Ciudata relatia dintre ministrul Andronescu si dl. Geoana! Daca pana duminica inclusiv discursul liderului PSD la adresa propriului ministru era unul destul de dur, ulterior acesta si-a mai indulcit vorbele, asigurand-o pe doamna Andronescu de intregul sau sprijin. Mda! O atitudine tipica pentru un om fara convingeri personale.

Ca Romania este o tara bolnava stiam. Ca actualii guvernanti potenteaza criza in care ne regasim si acest lucru il cunoastem. Totusi, unde este luminita de la capatul tunelului?