miercuri, 22 iulie 2009

USH, scoala de partid, Prostanacul si Abramburica

***


Marturisesc spasit ca relativ la scandalul iscat in jurul Universitatii Spiru Haret -devenita in ultimii ani adevarata fabrica de diplome pentru baietii de bani gata - inclusiv propriile mele pareri sunt impartite. Pe de-o parte sunt un sustinator neconditionat al initiativei private in orice domeniu. Pe de-alta parte cea ce s-a intamplat in institutia de produs diplome condusa de catre dl. Aurelian Bondrea este de domeniul SF - ului.

Cand vorbim de peste 50.000 de diplome de licenta pentru o singura sesiune si de un cadru didactic (nu prof.univ!) la 400 de studenti nu putem sa nu ne gandim la calitatea procesului de invatamant, care lasa mult de dorit in aceasta universitate. Totusi, acest domn Bondrea a avut sustinatorii lui in lumea politicului din moment ce a reusit sa creeze un asemenea imperiu pseudouniversitar.

Trendul devenirii Universitatii Spiru Haret a fost unul ascendent indiferent de coloratura politica a formatiunii/formatiunilor care s-au perindat la guvernare. Cadrele didactice au fost selectionate din intreg spectrul politic, astfel incat dl. Bondrea sa aiba spatele asigurat in orice circumstanta.

Avem de-aface cu un mod de actiune asemanator cu cel al actualului ministru Placinta, doamna aceea care si-a angajat la firma dansei, ca si cenzori, toate beizadelele oficialitatilor locale. Aceasta hiperpolitizare a mediului de afaceri face numai rau tarii noastre.

Ciudata relatia dintre ministrul Andronescu si dl. Geoana! Daca pana duminica inclusiv discursul liderului PSD la adresa propriului ministru era unul destul de dur, ulterior acesta si-a mai indulcit vorbele, asigurand-o pe doamna Andronescu de intregul sau sprijin. Mda! O atitudine tipica pentru un om fara convingeri personale.

Ca Romania este o tara bolnava stiam. Ca actualii guvernanti potenteaza criza in care ne regasim si acest lucru il cunoastem. Totusi, unde este luminita de la capatul tunelului?

4 comentarii:

 1. Si nu s-or gasi unii sa-l voteze pe Mariana Bataiosu!? :)) La asa vremuri doar masuri radicale se iau ... fereasca Dumnezeu ca nu-i de ras!

  http://tinyurl.com/Bataiosu

  RăspundețiȘtergere
 2. Lipseste o distinctie foarte importanta aici. Scoala versus studenti. Cazul USH, ca orice alt caz, are mai mult de o parte care poate fi discutata. Daca ignoram spre exemplu situatia actuala, ramanem cu o intrebare foarte importanta. De ce fostii ministri ai educatiei s-au facut ca nu vad nimic din ceea ce face Bondrea la USH??

  RăspundețiȘtergere
 3. @ Ionut

  Pana acum ceva timp am trait cu impresia ca presa potenteaza la maxim incompetenta politicienilor iar invitarea acestora din urma in cadrul emisiunilor TV se face doar pentru ca bizonului sa ii se demonstreze lipsa de valoare a clasei politice actuale. Vedeam si rea vointa din partea realizatorilor.

  Dar frate, astia sunt chiar idioti. Ai ocazia sa demonstrezi ca nu este asa iar tu te duci total nepregatit direct in gura lupului.

  Eu as dori un guvern de specialisti care sa stie sa gestioneze situatia actuala nu maimute nepricepute care nu fac altceva decat sa agraveze criza prin masurile aiuristice pe care le iau sau prin furturile la drumul mare pe care le executa fara pic de jena.

  RăspundețiȘtergere
 4. @ Marc

  Cifra aceea de afaceri de o suta de milioane de euro cred ca face cu ochiul oricarui ministru, de orice coloratura. As dori sa vad si eu bugetul USH defalcat, sa vada si ochii nostrii care este suma alocata pentru "alte cheltuieli"? Cu alte cuvinte, care este valoarea totala a mitei prevazuta in acest buget? Cred ca ar fi foooarte interesant.

  RăspundețiȘtergere