miercuri, 6 iulie 2011

Bani pentru PD-L. De la noi

***
Se da urmatoarea stire: Costica Constanda are de primit, prin decizia Tribunalului Bucuresti, despagubiri de peste 35 de milioane de euro legat de contractul de schimb pentru terenul si constructiile din Satul Francez si aproape 110 milioane de euro reprezentand contravaloarea terenului din Parcul Bordei. Judecatorii Tribunalului Bucuresti au admis cererea inaintata de omul de afaceri si de sotia sa si au dispus rezolutiunea contractului de schimb prin care Constanda a renuntat la terenul din Parcul Bordei, pentru unul in Satul Francez, partile revenind la situatia anterioara contractului.

Bun. Deci, prin hotarare judecatoareasca Primaria Municipiului Bucuresti trebuie sa ii plateasca lui Costica Costanda despagubiri totale in valoare de aproape 165 de milioane de euro. De ce? Pai datorita modului intentionat deficitar in care primarii Capitalei de dupa 2000, recte Traian Basescu si Adrian Videanu, au inteles sa se raporteze la afaceristul Constanda. Cu complicitatea tacita a PD-L, acest individ reuseste sa administreze in instanta un probatoriu care ii face pe judecatori sa decida ca dreptatea este de partea sa. Nimic mai adevarat. Legea ii da dreptate.Insa,in acest caz avem de-aface cu un jaf pe fata al bugetului de stat, la care complici se fac Traian Basescu si Adriean Videanu. Nu cred ca exista roman care sa stie sa numere pana la zece si care sa nu realizeze extraordinara complicitate a celor doi la acest furt. Metoda face parte din abecedarul fraudelor la care poti supune Statul.

Se ia un primar cu drept de semnatura, care, cu pecetea institutiei, da greutate pretentiilor unui escroc precum Constanda. Individul acuza abuzurile institutiilor Statului, castiga si rade de pulifriciul roman, degraba contribuabil la buget. Banii bizonilor sunt trecuti,legal, din buget de stat  in buzunarele de partid. Care partid? Pai de PD-L vorbim, deoarece la baietii astia foamea e mare, vin campaniile electorale de anul viitor, totul costa iar din "reforma" nu ies bani. Institutiile  in drept de a ancheta folosirea banului public inchid ochii in fata unei fraude cu aspect de legalitate. Acum, limbaiesii regimului vor pune placa cu drepturile omului, inamovibilitatea judecatorilor, respectarea unei decizii judecatoresti si alte chestii de bonton care pot fi aduse in sprijinul acestei spolieri.

Constanda castiga? Poate ca da, de obicei si intermediarul ramane cu ceva in mana, dupa o asemenea tranzactie. Insa marele catigator se numeste PD-L, cel care isi intareste forta financiara in an electoral. Problema este ca un asemenea comportament edilitar din partea celor doi fosti primari ai Bucurestiului ar fi trebuit sa intre de mult  in atentia institutiilor abilitate. Acest mod de a actiona seamana prea mult cu cel al fostilor directori de inteprinderi de stat, care, in preajma privatizarilor, preferau sa isi faca praf  companiile pe care le conduceau, doar ca sa se aleaga cu o felie mai mare din banii oferiti la negru de catre cei care doreau achizitionarea acelor mastodonti economici. Exista in legea romaneasca articole care pedepseste tipul acesta de leadership politico-econoimic, usor asimilabil furtului din avutul statului.Dar ce mai inseamna Statul in tara aceasta? Nimic sau aproape nimic. O vaca buna de muls, un areal populat cu pulifrici care isi platesc impozitele pentru ca banii rezultati din ele sa ia drumul politicului.