luni, 27 iulie 2009

Medicul Oprescu, solutia anti-Basescu

***


Indirect. Indirect, prin ricoseu primarul Capitalei devine factorul decisiv pentru configurarea ofertei de "prezidentiabili" in turul al doilea. Cel mai mult trebuie sa se teama de aceasta candidatura dl. Geoana. De ce? Pentru ca Sorin Oprescu o sa ia cel mai mult de la PSD.

In cazul in care PSD-ul ar fi prezentat un candidat puternic, ar fi fost mai greu pentru independentul de la Primaria Capitalei. Dar Geoana este un politician slab, cu o foarte proasta priza chiar si la electoratul social-democrat. Sforaitoarele lui infierari la adresa partenerilor de coalitie il face necredibil. Nu se poate sa iti doresti o alianta pentru ca mai apoi sa o denunti de fiecare data cand te afli in fata camerelor de luat vederi! Denota neseriozitate.

In aceste conditii Antonescu devina principala alternativa pentru actualul presedinte. Indiferent de ce ne arata sondajele (marea lor majoritate masluite in favoarea celui care marca banul), candidatul liberal are marea sansa de a invinge un intreg sistem. Si cand spun sistem ma refer la toata aceasta constructie post-decembrista facuta cu oameni care au detinut responsabilitati si in vechiul regim.

Sorin Oprescu o sa ia voturi si de la electoratul pedist. Nu de la cel dur (cei 7% din 2003) ci de la cel de circumstanta, fosti votanti PSD trecuti acum in barca cealalta. Basescu si Oprescu se aseamana enorm de tare. Aceeasi educatie, aceeasi tipologie de familie in care au crscut, acelasi cursus honorum. Chiar si acelasi caracter, daca stam sa ne gandim ca si unul si celalalt au declarat ca nu vor parasi primaria Capitalei dar unul a facut-o deja iar celalalt spera sa o faca.

Cel care a realizat primul pericolul reprezentat de Oprescu pentru candidatul PSD a fost Viorel Hrebenciuc care, inca de saptamana trecuta a anuntat ca, in cazul neaccederii lui Geoana in turul al doilea, PSD - ul il va sustine pe Crin Antonescu.

Interesanta dezvoltare de situatie!