luni, 30 august 2010

O raza de speranta pentru o guvernare falimentara. Sorin Frunzaverde, viitor ministru?

***
Guvernarea neagra care a acaparat Romania dupa 2008 pare a se regasi in imposibilitatea de a se reforma. Si totusi...Daca acest guvern nu poate fi urnit de la Palatul Victoria prin mijloace parlamentare, macar el insusi sa adune mai multa competenta, fie si doar pentru acel dram de "mai bine" la care visam cu totii. Incapacitatea structurala a unora dintre ministrii lui Basescu de a gestiona corect domeniile pe care le pastoresc a condus Romania pe marginea prapastiei. Iata insa ca exista si oameni responsabili in PD. Se pare ca dupa remanierea de toamna, Sorin Frunzaverde va reveni in Executiv ca ministru. La ce minister? Nu se cunoaste inca acest amanunt, insa presiunile inteprinse pe diferite canale la Bucuresti, il va duce pe Frunzaverde la Bucuresti.

Marturisesc ca din protipendada pedista doar doi oameni se bucura de respectul meu: Vasile Blaga si Sorin Funzaverde. De ce? Pentru ca ambii sunt in primul rand buni administratori si mai putin politicieni in sensul larg acceptat al termenului. Si mai exista un amanunt: cei doi au proprietatea ideilor exprimate, nu sunt niste declamatori in public ai textelor propagandistice intocmite la Cotroceni. Da, poate acum nu sunt suficient de vocali contra lui Basescu. Dar cei doi reprezinta factori aleatori demni de luat in seama. Iar orice voce care se ridica contra ortodoxiei basesciene merita incurajata.

Stiu sigur ca Traian Basescu nu agreeaza deloc ideea de al avea inca odata pe Frunzaverde ca si ministru. In momentul in care s-a mai pus problema ca Frunzaverde sa vina la Bucuresti pe post de ministru, actualul presedinte s-a opus din rasputeri, motivand sec ca "Frunzaverde este mason". Acest argument prezidential nu sta deloc in picioare in conditiile in care ministrii nemasoni reprezinta o minoritate inca din anii '90. Si atunci care este problema reala a lui Basescu vizavi de Frunzaverde? Pai Frunzaverde nu tace in fata lui Basescu. A criticat deschis operatiunea "EBA europarlamentar", a condamnat numirile politice, s-a opus zig-zagurilor ideologice ale PD - ului, dar mai ales el este cel care stie foarte multe despre cariera politica postdecembrista a actualului presedinte al tarii.

Va fi acceptat de catre Basescu? Doar de nevoie, dar cred ca va ajunge din nou ministru.

10 comentarii:

 1. E bun, peste media bedeleilor, dar nu extraordinar! Dar, cum spui, este un plus pentru cetateni. Dar e mason si este atacabil din acest punct de vedere. Si va fi atacat, crede-ma! Va fi rupt de presa basescista.

  RăspundețiȘtergere
 2. Blaga bun administrator? Cit a fost seful Vamii din Bihor,contrabanda din vestul tari a avut o perioada foarte infloritoare! Cam tot atunci s-a format si Clanul de la Cluj,cu conexiuni la toate partidele,dar in special in sectorul ministerial! Sub chipul ala de baiat serios si competent,tot un invirte portofel se ascunde !

  RăspundețiȘtergere
 3. Posibil sa fie o raza, dar nu de speranta. Nu cred ca ar trebui sa ne facem iluzii ca 2-3 intrusi inclusi in guvern vor reusi sa modifice parcursul. Atata timp cat agenda este facuta la Cotroceni si semnata zilnic de premier restul este doar un amanunt nesemnificativ. Fie si cu mult zgomot...

  RăspundețiȘtergere
 4. @Money
  Depinde de pe ce pozitii va fi atacat. Iar pentru cei care nu cred ca Frunzaverde este peste media ministrilor actuali ai PD - ului...vor vedea!

  RăspundețiȘtergere
 5. @Sfarma-Piatra

  Aducerea PD - ului la statutul de mare partid a fost opera a doi oameni: Basescu si Blaga. Basescu a insemnat Imaginea, Blaga a reprezentat Organizarea. Si el, la fel ca si Frunzaverde, este peste media PD - ului.

  RăspundețiȘtergere
 6. @ Pro atitudine

  Eu ma gandesc ca macar gafele idioate ale Cretinilor care compun actualul Executiv vor putea fi inlaturate pe viitor. Deja suntem penibili in toate Europa, un dram de competenta in plus nu ar strica.

  RăspundețiȘtergere
 7. Poate Blaga e priceput in organizarea unui gang mafiot,da ! De ce nu organizeaza ceva in beneficiul tuturor ?

  RăspundețiȘtergere
 8. Nu va fi ministru , cu certitudine .

  RăspundețiȘtergere
 9. @ Sfarma-Piatra

  Nu sunt deloc avocatul lui Blaga, insa pe la ce ministere a trecut, atat timp cat a stat in functie, a adus cea ce se numeste GRAVITATEA FUNCTIEI. Intr-o tara in care ne-am obisnuit sa facem totul dupa ureche, Blaga a adus NORME. De la secretar pana la primul consilier. Si asta o stiu din surse directe.

  RăspundețiȘtergere
 10. @ Lehman25

  Da, bag de seama ca s-a schimbat schimbarea. Cu atat mai rau pentru PD. Rezerva lor de cadre si asa este foarte limitata, sa dai cu piciorul lui Frunzaverde este chiar Prostie.

  RăspundețiȘtergere