luni, 7 iunie 2010

Mandat de ministru pentru tot uneperistul


***
Concluzia intalnirii de aseara de la Snagov? Baieti, trebuie sa mai dam ceva UNPR - ului, daca mai vreti la guvernare. Pentru ca nimeni, cred, nu s-a iluzionat ca vom avea atat de multi defectori din cadrul PD - ului incat motiunea de cenzura sa treaca fara voturile "independentilor". Nu. Iar partidul generalilor facuti la apelul bocancilor (Oprea, Iordanescu, etc) a jucat tare , anuntand de vreo doua saptamani ca ar trebui parcurs textul motiunii pentru a se vota in cunostinta de cauza.

Basescu a inteles jocul acestora, oferindu-le mandate de ministrii in plus fata de ce aveau pana acum. Cum? Simplu. Berceanu si Blaga, doi dintre tovarasi de drum ai lui Basescu de la sfarsitul anilor '90, vor disparea din viitoare formula de guvernare. Probabil ca partidul lui Oprea nu va primi Internele si Transporturile, dar, prin relocari, vor primi Munca si Justitia.

Disperarea lui Traian Basescu nu mai cunoaste limite. Pentru ca e mare lucru, in orice tara, sa dai trei sau patru mandate de ministru unui partid de 23 de parlamentari. Incrancenarea aceasta cu care el si PD - ul tin de putere ar fi putut avea o mai buna aplicabilitate. Funestul regim Boc inca nu si-a trait ultimele clipe. O sa vedem rezultatul votului pe motiune, dar eu sunt tare pesimist.

PS: Excelenta miscarea lui Crin Antonescu, de ieri, de la Galati. Practic a inlaturat toate criticile basescomanilor care spuneau in orice ocazie, ca nimeni nu s-ar inhama acum la guvernarea Romaniei. Crin a spus clar si raspicat ca PNL - ul doreste guvernarea, are solutii anticriza, iar el, personal, si-ar asuma functia de premier. Sah la Basescu si la gasca lui! Bravo! Inteligent.