miercuri, 26 august 2009

Un pix pedist omoara un aeroport international

***


Aeroportul International "Traian Vuia" din Timisoara reprezinta a doua poarta aeriana a Romaniei ca si numar de zboruri operate dupa bucuresteanul "Henri Coanda". Se pare ca acest statut nu prea convine cercurilor pediste din jurul celui mai PROST ministru al Transporturilor pe care l-a avut Romania, Radu Berceanu.

Si daca realitatea este una suparatoare pentru urechile pedeilor de Cluj si Craiova atunci trebuie luate masuri, nu? Asa ar fi normal dupa mintea lor. Numai ca aceste masuri nu se rezuma la incurajarea operatorilor aerieni de a apela si la aeroporturile din Cluj, Craiova sau Arad - toate trei citadele pediste! Nu. Masurile trasate de pixul lui Berceanu vizeaza reorganizarea aeroportului timisorean, astfel incat managementul sau sa fie asigurat de la Arad. Da, de la Arad!

Stati sa vedeti cum si de catre cine a fost anuntata administratia timisoreana de aceasta intentie. Pai la cunostiinta lui nea Ghita Ciuhandu totul a ajuns printr-o adresă din partea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, semnată de secretarul de stat PD-L Eusebiu Pistru (soţul viceprimarului PD-L din Arad, Geanina Simona Pistru-Popa), în numele ministrului Radu Berceanu, în care primăriei i se cere să se pronunţe dacă ar fi interesată să se regăsească în acţionariatul viitoarei societăţi, Compania Naţională Aeroportuară Banat.

Deci problema nu se pune sub forma "domnilor, ati fi de-acord ca aeroportul din orasul Dumneavoastra sa fie cuprins in compania x?" Nu. Totul se face doar sub forma de dictat. Va dau un alt citat din aceasta adresa: " „Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a demarat deja procedurile premergătoare fuzionării celor două societăţi, în colaborare cu Consiliul Judeţean Arad. De asemenea, Consiliul Judeţean Timiş şi-a exprimat disponibilitatea de a participa ca acţionar în această structură. În şedinţa Guvernului din data de 8 iulie 2009, s-a solicitat MTI să analizeze posibilitatea ca noua societate ce se va forma prin fuziunea celor două aerporturi să aibă ca acţionari şi Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Municipiului Timişoara şi Primăria Municipiului Arad”

Mirare totusi ca s-a adus si la cunostiinta timisenilor faptul ca aeroportul lor a fost negociat intre minister si Consiliu Judetean Arad. Mai trebuie oare sa ne gandim care a fost filiera care a condus la aceasta stare de lucruri exploziva? PD - ul, pe relatia deja stiuta Falca - Basescu/Berceanu, of course.

Acum, fara rautate, dar Aradul pe langa Timisoara este un biet targusor de tara. Cel mult.Daca se mareste capacitatea stadionului Dan Paltinisanu cu vreo douazeci de mii de locuri atunci vei putea inghesui in tribunele lui toata suflarea aradeana. Biciuitoare replica lui Ciuhandu la adresa ministeriala: "Avem un elefant pe care il asociem cu un purice, un purice care abia supravietuieste si un efefant care traieste pe picioarele lui”

Perfect adevarat! PD - ule, ne lasi ma?