joi, 9 aprilie 2009

Duda presedinte. Dupa un Betivan, un Comunist si un Ratat, ar mai conta?

***

Marturisesc ab initio ca sunt monarhist. Da, eu cred ca sansa Romaniei pentru a grabi modernizarea tarii este readoptarea monarhiei ca si forma de guvernamant. Tara noastra trebuie sa cunoasca si alternativa monarhica la actuala stare de lucruri. Toti conducatorii nostrii non-monarhici, de la Dej pana la Basescu si-au aratat limitele.

Insa eu nu cred in substitute, in paliative sau in expediente monarhice. Radu Duda, daca doreste sa isi pastreze titlul de Alteta Regala ar trebui sa ramana in afara jocurilor politicianiste de la Bucuresti. Un membru de vaza al Familiei Regale sa ajunga prin absurd presedinte de republica?! Ce poate fi mai degradant pentru o dinastie?

Mai am avut in anii '90 o idee nastrusnica nascuta in mintea unui om obosit de al nominaliza pe Majestatea Sa Regele Mihai pentru functia de presedinte. Am ajuns de rasul Europei in acele momente. Riscam sa ne inoarcem la acele vremuri.

Radu Duda este un emitator de fum in politica romaneasca. Nu stiu cine il sustine, dar am o intrebare pentru Dumneavoastra, iubiti cititori: Va mai amintiti de Lia Roberts? Actorii diferiti, insa regizorii sunt aceiasi.