miercuri, 12 mai 2010

Dansand pe un mormant.Alegerile din cadrul filialei PNL Timisoara. Cateva consideratii


***
Inca de la inceputul acestui text vreau sa fac doua precizari; ce voi scrie mai jos reprezinta un punct de vedere asumat. De asemenea, precizez din start ca ma doare cand constat starea de lucruri pe care o voi zugravi mai jos deoarece ea este constatabila in cadrul organizatiei locale a formatiunii politice cu ale carei idei si principii ma identific cel mai mult. Insa prefer sa trag acum un semnal de alarma decat sa lasam ca anumite situatii nelalocul lor sa se perpetueze fara ca nimeni sa le bage in seama. Prefer sa fiu o Casandra decat sa-mi asum o paguboasa politica a strutului.

Sambata, 8 mai, filiala Timisoara a PNL si-a ales noua conducere. Cum a decurs aceasta conferinta? Pai in primul rand, in loc de 600 de persoane, cate erau asteptate la acest eveniment, s-au prezentat doar 250. Dezinteres al liberalilor fata de aceste alegeri? Poate. Lipsa totala de organizare la nivelul conducerii judetene a PNL? Mai mult ca sigur! Dar de unde vine aceasta doza masiva de lehamite a timisorenilor fata de PNL? Pai haideti sa vedem daca PNL mai reprezinta patura de mijloc a societatii, inteprinzatorii si practicantii unor meserii liberale.

Cointeresarea segmentului-target al PNL din Timisoara vizavi de viata de partid este nula. Cei aflati in functii de conducere se complac intr-o situatie care in nici un caz nu va aduce beneficii partidului. In timp ce la o simpla conferinta de alegeri a tineretului PDL acestia au adus peste 600 de persoane, PNL Timisoara nu a fost in stare sa adune 335 de delegati, adica atatia cati erau necesari pentru intrunirea cvorumului. Si totusi s-a purces la vot. Cine au fost candidatii? Eternul Ciprian Bogdan, care la 30 de ani cred ca doar la sefia PNL nu a candidat, in rest a candidat la orice functie in partid.

Ciprian Jichici a fost cel de-al doilea tanar intrat in lupta. Fara succes insa. Functia a fost castigata, excedand limitele regulamentelor de partid, de catre Petru Ehegartner, un politician liberal care mai acum cateva luni cocheta cu PDL - ul! Rezultatele exacte au fost: Petru Ehegartner – 165 de voturi, Ciprian Bogdan – 66 de voturi, Ciprian Jichici 35 de voturi. Oameni buni, daca presedintele filialei Timisoara a PNL se alege cu 165 de voturi atunci inseamna ca acest partid are mari probleme organizationale pe plan local.

In fotografia reprodusa mai sus avem sediul PNL Timisoara. Aflat intr-o cocheta cladire istorica, de patrimoniu, acest sediu sta sa se prabuseasca peste cei care trec intamplator pe strada, prin dreptul sau. Aceasta nepasare vizibila se transmite si in comportamentul liderilor de partid local. Ce exemplu de gospodar esti tu cand propria casa sta sa se darame pe tine?

Daca PNL va creste, in Timis, peste 20% din electorat, acest lucru se va datora exclusiv repulsiei pe care cei mai multi dintre banateni incep sa o resimta fata de actuala guvernare. Ca dinspre partea organizatiei PNL...numai de bine!