sâmbătă, 28 februarie 2009

Nepotismul, politica oficiala a guvernului FSN (PD+PSD)

***


Se pare ca promovarea rubedenilor a devenit linia directoare a guvernarii feseniste. Micul pechinez de la Cluuuuuj a decis sa isi aduca cat mai aproape familia (sau famiglia?!) . A inceput cu nepoata domniei sale, angajata pe sestache la Palatul Victoria.

"Nepotismul a fost adus de PSD la rang de politica de stat". Va mai aduceti aminte aceasta afirmatie si pe autorul ei? Daca nu, atunci imi permit sa va readuc eu in memorie amanuntele. Este vorba de un Nimeni mic precum un pechinez. Si isi latra aceasta fraza prin 2003, adica atunci cand Nimeni cu "N" mare era doar un nimeni.

Dar ce s-a intamplat intre timp? Pai Nimeni a devenit primar la Cluuuuj, iar dupa un mandat intreg a fost adus de Stapanul sau la Bucale. Degeaba? Eiiii..... Nu degeaba! L-a facut premier. Si ca sa nu se simta anofelul singur la Palat si-a adus in Capitala mai toti ciracii de la Cluuuuj. Printre care si pe Mihaela Eugenia Boc. Boc? Sa fie vorba de o coincidenta de nume? Nicidecum. Lepra este nepoata lui Nimeni zis si Pechinezul castrat.

Atunci mai exista vreo indoiala asupra motivatiilor care au condus la concedierea atat de neeleganta (acesta este un eufemism) a intregului aparat tehnic al Guvernului? Nu cred. Pe langa nepoata boccie, la Bucale au mai fost adusi inca vreo treizeci de cluuujeni, membrii ai gastii Pechinezului. Plateste frate contribuabil cazarea, masa,transportul si distractia cluuuujenilor in Capitala!

Dar credeti ca Nimeni este singurul din FSN care isi promoveaza ciracii? Da de unde! Fenomenul este unul generalizat la nivelul tuturor membrilor cabinetului actual. Ba chiar exista si o anumita concurenta intre cele doua aripi feseniste. Boc si-a adus nepoata la Palatul Victoria? Foarte bine. Atunci Prostanacul, ca masura de retorsiune, a luat decizia de al aduce in fruntea Eximbank pe cumnatul sau, Ionut Costea.

Cum? Pai simplu, nene! AVAS - ul condus de trista laba a guvernarii pesediste, Mircea Ursache, a luat decizia de a o inlocui pe Carmen Radu din functia de presedinte a bancii. Poate veti intreba ce are AVAS - ul cu Eximbank - ul? Pai are. AVAS detine 95,374% din capitalul Eximbank, restul actiunilor fiind in posesia celor cinci societati de investitii financiare: SIF Banat Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia. Deci a avut si Prostanacul parghile lui pentru a-si numi membrii haitei.

Nasol pentru Romania cu un asemenea guvern pus pe pradaciune. Astia o sa ajunga sa fure pana si intrerupatoarele de la Palatul Victoria dupa ce electoratul le va spune adio.