marți, 12 iulie 2011

Partidul Transilvania Mare. Da, exista!

***
Sunt sigur ca arsita acestei veri toride infierbanta creierul la maxim, rezultand initiative care mai de care mai nastrusnice. Probabil ca vara este de vina si pentru cea ce debiteaza mintea unui domn pe numele lui Adrian Ferent, aici. Ce si-a zis omuletul? Pai daca exista un Partid Romania Mare, de ce nu am extinde modelul in comunitatile mai mici, sa facem o Transilvanie Mare, un Teleorman Mare si, de ce nu, cu voia lui Tuca si Diaconescu, poate si un Caracal Mare.

In captura din stanga aveti harta Transilvaniei, asa cum si-o inchipuie dl. inginer electronist Ferent. Ce mai conteaza Istoria, care ne spune ca Transilvania si Banatul nu au fost niciodata un tot unitar. Neinteresant pentru seful electronilor. Daca el stie ca aia este Transilvania, asa trebuie sa fie. Dar haideti sa vedem care sunt obiectivele politice principale ale Partidului Transilvania Mare. Tot dl. Ferent ni le expune succint, pe siteul partidului. Autonomia teritoriala a Transilvaniei si Limba Engleza - limba oficiala in Transilvania. Daca in cea ce priveste prima doleanta, ea a devenit intre timp un deziderat al zonei, in cea ce priveste partea cu declararea limbii engleze ca limba oficiala pe teritoriul virtual al Transilvaniei, aceasta are darul de a starni doar zambete.

Omuletul s-a gandit si la un steag pentru Transilvania lui. El ar arata precum cel de mai jos. De ce? Pai tot el ne da si explicatiile de rigoare. In limba engleza, deoarece engleza va deveni limba oficiala a Transilvaniei, nu-i asa?
Si ne lumineaza dl. Ferent in felul urmator: The flag of Transylvania: Red, Green, Blue - because these are the primary colors. Green because Transylvania is a 'green' country. Recunoasteti ca tipul este original. Culorile primare plus verdeata Transilvaniei. Naucitor. Problema de esenta cu baietii astia pusi pe fapte mari, este aceea ca ajung sa compromita ideea de autonomie, benefica si necesara pentru evolutia viitoare a Romaniei, prin reducerea ei la absurd. Da, Romania se gaseste acum in situatia de a lua decizii care vor afecta viitorul tarii pe zeci de ani. Autonomia trebuie sa creeze cadrul apropierii deciziei de cetatean. Hipercentralizarea epocii Ceausescu trebuie pusa la index. Romania nu isi permite sa sustina un aparat de stat ultrabirocratizat la nivel central. Bucurestiul trebuie sa lase loc de respiratie pentru regiunile istorice. Autonomia nu este a ungurilor, nu este a romanilor, ea apartine Cetateanului.