miercuri, 11 februarie 2009

Militianul Gabriel Oprea - testul Basescu pentru actuala coalitie

***

Despre Gabriel Oprea am mai avut prilejul sa fac cateva notatii pe acest blog. Incult, dand dovada de prea mult suficienta, conducator de doctorate la o universitate din Bucuresti - calitate asumata pe sestache in dulcele stil romanesc - acest militian baleiaza de ceva timp intre PSD - ul care l-a promovat in politica mare si PD , partidul tuturor fripturistilor politici din Romania.

Dupa ce si-a asumat deschis obedienta fata de cotrocean in timpul scurtului sau mandat de la Interne, rastimp in care l-a numit la conducerea Doi si un Sfertului pe Virgil Ardeleanu, om de incredere al Cotroceniului, dl. Oprea revine in actualitate prin candidatura pentru un loc de membru în Comisia de control a SRI, sustinuta de catre PD. Ia te uita cum se mai leaga toate!

Sa tragem niste concluzii: in realitate Gabriel Oprea a reprezentat in Guvernul Romaniei PD - ul si pe cotrocean si nu PSD - ul, adica partidul care l-a nominalizat pentru aceasta functie.

Recentul sprijin de care s-a bucurat militianul din partea PD - ului pentru a accede in Comisia de Control al SRI ne indica cui se inchina acest individ. De asemenea putem vorbi despre sahul la PSD pe care l-a dat Basescu pentru a cuantifica forta de reactie a acestei aripi a FSN.

Acest incident demonstreaza inca o data absenta totala a loialitatii PD - ului fata de orice partener de coalitie, fie ca se numeste PNL fie ca este PSD. Incapacitatea crasa a aceste spelunci politice de a se adapta regimului parlamentar normal si de a construi coalitii bazate pe incredere si interese comune reprezinta cancerul care macina scena politica romaneasca.