Libertatea omului e partea divină din el. Petre Tutea
sâmbătă, 14 august 2010
Opozitia de plastilina
***
El Presidente in oficina numita Hotnews:
"Orice soluţie în interes naţional, nu în interes de partid, va fi cea pe care o susţin. De aceea, vin şi consolidez ceea ce am spus, ca să nu las loc la speculaţii: dacă opoziţia vine cu un program mai credibil decât ce face actualul guvern, nu voi avea nicio ezitare, în cazul în care o moţiune de cenzură trece, să le încredinţez guvernarea. Deci fiecare trebuie să fie atent ce-şi doreşte".
Categoric este o declaratie facuta atat la zeflemea cat si la bluff. Nu i-am dat o foarte mare inportanta decat in contextul in care, dupa ce aceasta afirmatie a fost facuta, nici un lider al Opozitiei nu a iesit pe sticla pentru a mima o minima indignare fata de acest misto prezidential. Ma asteptam ca Antonescu sa vina si sa spuna ca guvernul liberal din umbra este gata de a intra in paine, ma asteptam ca Ponta sa ne anunte ca PSD - ul este gata sa guverneze singur...Canci! Astora din opozitie le este teama de guvernare precum Satanei de tamaie.
Totusi, de unde ar trebui sa vina solutiile in aceasta tara? Cine ar trebui sa dicteze reguliele corecte ale jocului politico-economic? Cine ar trebui sa administreze corect aceasta tara? Cine este in stare de a pune in practica dezideratele de mai bine ale romanilor? Nimeni din actuala clasa politica. Pentru ca, DA, avem parte de cel mai incompetent guvern din istoria postdecembrista a Romaniei, acesta este un lucru mai mult decat clar. Dar ce se intampla cu Opozitia? Ce se intampla cu alternativa la actuala stare de fapt?
Penuria de cadre competente din politica romaneasca isi are originea directa in opacitatea politicienilor de meserie in atragerea de oameni noi pentru primenirea unui establishment deja puscavit, corupt, incapabil de a-si depasi conditia de ersatz politic al tranzitiei. Nu trebuiesc acuzati cei care refuza inregimentarea politica. Ofertele prezentate lor de catre partidele traditionale, garantiile oferite de catre acestea pentru punerea in practica a ideilor provenite din mediul antreprenorial, sunt minime si chiar indoielnice ca si incarcatura politica. Si atunci ce este de facut? O regandire generala a politicii romanesti, a practicilor de zi cu zi, se va face abia dupa ce ne vom confrunta cu un puseu maxim de crestere al partidelor extremiste. Din pacate vom fi pierdut cel putin un ciclu electoral.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)