duminică, 26 septembrie 2010

Haideti sa renuntam si noi la serviciile lor!

***

Dupa ce in cursul zilei de ieri s-a facut publica optiunea lui Traian Basescu de a renunta la serviciile de escorta ale Politiei Romane iata ca azi, deloc surprinzator pentru mine, si premierul Boc isi anunta public intentia de a copia gestul  presedintelui. Aceste gesturi reprobabile creaza insa niste precedente periculoase.  In primul rand, pentru prima data in istoria Romaniei, autoritatile politice ale statului intra in conflict direct cu fortele de ordine, cele insarcinate cu supravegherea aplicarii legii in tara. Acesta este rezultatul votului dat cu curul in decembrie 2009. O tara care se gaseste in mainile a doi pacalici, doua caricaturi nereusite.

Practic, in acest moment, Basescu & Boc se gasesc in conflict tocmai cu institutiile care au sarcina legala de a impuine cetatenilor respectarea actelor legislative emanate dinspre Parlamentul controlat de coalitia PD-UDMR-Izmenari. Este incredibil ce se intampla in aceasta tara. In loc sa isi asigure intru-totul concursul total al acestor institutii, acesti vagabonzi care paraziteaza conducerea tarii decid sa renunte unilateral la serviciile lor. Care este exemplul pe care il dai poporului, Basescule? Cum poti sa vorbesti de Constitutie si constitutionalism, Bocule?

Cred ca romanii, in acest moment, sunt intru-totul indreptatiti sa recurga la miscari de nesupunere civica fata de autoritati. Din moment ce insusi presedintele si premierul fac pipi pe institutiile legitime ale Statului, atunci si cetatenii au tot dreptul de a refuza sa se supuna unor autoritati politice incapabile de-a le asigura minimul necesar subzistentei. Si ar mai fi un motiv: noi, cetatenii consideram ca cuplul Basescu-Boc ne jigneste zilnic prin infatuare si masuri injurioase la adresa marii majoritati a romanilor. Vorbesc in numele a 83% dintre cetatenii acestei tari care nu se regasesc deloc in politicile promovate de catre acesti nenorociti.

Pai nu din cauza jignirilor din cadrul mitingului Politiei au renuntat Basescu si Boc la doua institutii fundamentale ale statului de drept, Politia si Jandarmeria? Pe acelasi considerent, al jignirilor repetate, noi, cetatenii acestei tari avem tot dreptul de a renunta la acesti doi pacalici si la institutiile pe care le reprezinta, atat timp cat ei exercita aceste magistraturi. Nu credeti?