sâmbătă, 21 martie 2009

Ostaficiuc si-a tras catel. Il cheama Bacala :)

Foto NewsIn


***


Se cunoaste faptul ca in PD - ul timisean nimic nu misca fara stirea presedintelui organizatiei judetene Constantin Ostaficiuc. Controlul exercitat de catre acesta asupra membrilor de partid, a promovarilor in aparatul administrativ local pare sa nu convina bedeilor cu state mai vechi in partid precum si transfugilor din PNL in frunte cu Viorel Oancea.

Nemultumirile exprimate voalat de catre acestia il vizeaza mai nou pe proaspat inscaunatul prefect de Timis Mircea Bacala. Cariera acestuia a cunoscut salturi teribile, explicabile nu prin competentele extraordinare pe care le-ar avea ci prin totala supunere fata de Sef. Nu stiti cine este Seful? Ostaficiuc, of course!

Practic, in acest moment presedintele Consiliului Judetean reprezinta omul-orchestra; pe langa functia obtinuta prin alegeri el trebuie sa faca si treaba prefectului. Cum cumulul de functii nu este bine vazut la Bucuresti, nea Ostaficiuc conduce acum judetul direct prin functia detinuta la Consiliul Judetean si indirect prin intermediul lui Bacala de la Prefectura.

Prezent saptamana trecuta ca si invitat in cadrul emisiunii lui Cosmin Tinta de pe TVR Timisoara, Bacala a recunoscut indirect ca el nu este altceva decat paravanul care acopera activitatea domnului Ostaficiuc in cadrul Prefecturii Timis. Exprimarea, comunicarea cu semenii umani reprezinta o veritabila corvoada pentru bietul om. Vorbele trebuiesc scoase de la acest domn cu forcepsul. De fapt ce altceva in afara un paravan putea sa iese dintr-un fost strungar cu facultatea de Drept facuta la fara frecventa?

Cu ce am gresit noi, Doamne de ne pedepsesti cu asemenea prefecti? De la Ciocarlie si Raducanu incoace am avut parte doar de inapti in aceasta functie. Si aici il includ si pe Ovidiu Draganescu.

Am castigat! La treaba acum!

***


Aseara am asistat la inceputul sfarsitului unui mod de a face politica. Tipologia de conducator reprezentata de caractere precum Basescu sau Vadim isi traieste ultimele clipe. Vadim deja se regaseste in afara Parlamentului cu putine sanse si pentru europarlamentare. Basescu este pe tobogan, minciunile vehiculate de catre oamenii lui prin mass-media incep sa nu mai aibe priza la electorat.

Aseara am asistat la victoria unui liberal atipic. Nu este om de afaceri, nu se regaseste in Top 300 dar reprezinta al dracu' de bine idealurile si nazuintele liberalilor romani. Stapaneste verbul, exprimarea lui este accesibila tuturor celor interesati.

Crin Antonescu nu se aseamana cu nici unul dintre liderii PNL de dupa 1989. Radu Campeanu reprezenta tipul vechi de liberal, incapabil de comunicarea directa cu electoratul. Mircea Ionescu a reprezentat doar o solutie de avarie. O solutie de avarie care a avariat partidul prin colaborarea lui dovedita cu fosta Securitate.

Valeriu Stoica s-a ingropat in hartogarie neglijand total munca de organizare. Caracterul duplicitar al acestui om l-a facut sa apara in fata liberalilor ca un simplu pion. Al lui Stolojan...al lui Base... Cat despre Stolojan, acest om a baleiat de la Stanga la Dreapta de a ametit si el.

Tariceanu a fost un bun administrator dar nu a avut viziune. De-asemenea, nu a avut fler in asi alege colaboratorii. De la Olteanu pana la Predoiu, de la Fenechiu pana la Rusanu, toti l-au tradat.

Crin Antonescu reprezinta tipul de conducator politic vizionar, capabil de a transmite aparatului de partid ideile si dorintele sale. Inainte de toate insa, Antonescu este un bun comunicator. Empatizeaza foarte usor cu alegatorii, reusind sa isi atraga foarte multe simpatii sincere si dezinteresate.

Da, a castigat cel pe care l-am sustinut si eu! Si ma bucur pentru acest lucru. Dar euforia ar trebui sa se termine aici. De-acum la treaba. Urmeaza o campanie electorala pentru europarlamentare deloc usoara. Apoi o sa vina si prezidentialele. Testul decisiv pentru PNL. Nu victoria in sine este importanta ci scorul care va fi obtinut.

PS: dupa cum am promis, azi o sa scot imaginea cu Antonescu de pe blog. O sa reapara, asa, mai prin toamna! :)