luni, 9 iulie 2012

Ca de la stapan la sluga

***
Stire "bomba": Angela Merkel considera inacceptabila procedura de destituire a presedintelui roman, Traian Basescu. Extraordinar. Ei si? Respecta operatiunea pusa la cale de catre USL, litera Constitutiei Statului roman? O respecta, deoarece o recunoaste pana si Machitorul Sef. Si atunci doamna aceasta ce problema are? Pai nu una nerezolvabila. Probabil ca este vorba doar de un reflex de stapan, in relatia lui cu slugile de serviciu. Pentru ca in politica externa, Romania lui Traian Basescu s-a comportat exact ca un sclav netrebnic fata de un stapan marinimos.

Doamna Adolf Merkel si-ar dori foarte mult ca Romania sa nu isi indrepte spinarea incovoiata de apartenenta absolut pabubitoare la o Uniune Europeana dominata de catre Germania. Ori USL propune printre altele, si o regenerare a spiritului national, a demnitatii si a onoarei poporului roman, toate acestea facute arsice de regimul lui Basescu. Romania a devenit un contribuitor benevol la alimentarea cu fonduri "de salvare" a zonei euro, in conditiile in care ea insasi are nevoie de capital pentru a restarta economia. Sa ne mai aducem aminte de datoria istorica a Germaniei catre Romania, atat de bine ocultata de catre acelasi regim Basescu, pentru a nu-si supara stapanii? Nu are rost. Merkelita, acest Adolf cu fusta al Germaniei contemporane, nu doreste sa redea Romaniei sansa unei dezvoltari adevarate, considerata a fi in defavoarea producatorilor si a capitalului german cu mari interese in acest areal geografic. Ori Traian Basescu este omul perfect pentru aceasta misiune.

Cand vorbim de Uniunea Europeana, toata lumea se gandeste automat la libera circulatie a bunurilor si a persoanelor. Aceste bunuri puse in miscare, pe teritorilu romanesc indeosebi de companiile germane, au distrus industria si agricultura autohtona. Mirajul mult clamatelor fonduri europene dispare atunci cand este sa intocmesti un dosar pentru a le accesa. Cu alte cuvinte, unui intreprinzator roman de marime mica sau medie i se pun "n" -spe mii de piedici pana a pune mana pe acei bani. Credeti ca Germania nu este fericita sa beneficieze de o piata de douazeci si unu de milioane de potentiali clienti, incapabila de a-si produce pana si cele mai elementare bunuri de consum? Pentru ca asta a ajuns Romania lui Traian Basescu. O simpla piata de desfacere pentru marfurile produse sau sosite pe filiera occidentala. O sursa de mana de lucru iefina si buna si nimic mai mult.

Atunci va intreb, de ce nu l-ar sustine Adolf Merkel pe Traian Basescu? De ce nu ar face-o Statele Unite, prin atat de volubilul ambasador al lui Obama pe plaiurile mioritice? Interesul strainilor este perpetuarea regimului lui Basescu la guvernarea tarii deoarece acesta este o garantie a tribalizarii progresive a Statului roman. Prin urmare, singura sansa a Romaniei de a iesi din situatia de semicolonie este ca noi, toti bizonii traitori pe aceste meleaguri, sa ne incolonam frumusel si, pe 29 iulie sa il demitem pe Traian Basescu. Vrem sa fim independenti, nu controlati de la Berlin si Washington de catre reprezentantii unor interese exclusiv economice.