luni, 9 iulie 2012

Ca de la stapan la sluga

***
Stire "bomba": Angela Merkel considera inacceptabila procedura de destituire a presedintelui roman, Traian Basescu. Extraordinar. Ei si? Respecta operatiunea pusa la cale de catre USL, litera Constitutiei Statului roman? O respecta, deoarece o recunoaste pana si Machitorul Sef. Si atunci doamna aceasta ce problema are? Pai nu una nerezolvabila. Probabil ca este vorba doar de un reflex de stapan, in relatia lui cu slugile de serviciu. Pentru ca in politica externa, Romania lui Traian Basescu s-a comportat exact ca un sclav netrebnic fata de un stapan marinimos.

Doamna Adolf Merkel si-ar dori foarte mult ca Romania sa nu isi indrepte spinarea incovoiata de apartenenta absolut pabubitoare la o Uniune Europeana dominata de catre Germania. Ori USL propune printre altele, si o regenerare a spiritului national, a demnitatii si a onoarei poporului roman, toate acestea facute arsice de regimul lui Basescu. Romania a devenit un contribuitor benevol la alimentarea cu fonduri "de salvare" a zonei euro, in conditiile in care ea insasi are nevoie de capital pentru a restarta economia. Sa ne mai aducem aminte de datoria istorica a Germaniei catre Romania, atat de bine ocultata de catre acelasi regim Basescu, pentru a nu-si supara stapanii? Nu are rost. Merkelita, acest Adolf cu fusta al Germaniei contemporane, nu doreste sa redea Romaniei sansa unei dezvoltari adevarate, considerata a fi in defavoarea producatorilor si a capitalului german cu mari interese in acest areal geografic. Ori Traian Basescu este omul perfect pentru aceasta misiune.

Cand vorbim de Uniunea Europeana, toata lumea se gandeste automat la libera circulatie a bunurilor si a persoanelor. Aceste bunuri puse in miscare, pe teritorilu romanesc indeosebi de companiile germane, au distrus industria si agricultura autohtona. Mirajul mult clamatelor fonduri europene dispare atunci cand este sa intocmesti un dosar pentru a le accesa. Cu alte cuvinte, unui intreprinzator roman de marime mica sau medie i se pun "n" -spe mii de piedici pana a pune mana pe acei bani. Credeti ca Germania nu este fericita sa beneficieze de o piata de douazeci si unu de milioane de potentiali clienti, incapabila de a-si produce pana si cele mai elementare bunuri de consum? Pentru ca asta a ajuns Romania lui Traian Basescu. O simpla piata de desfacere pentru marfurile produse sau sosite pe filiera occidentala. O sursa de mana de lucru iefina si buna si nimic mai mult.

Atunci va intreb, de ce nu l-ar sustine Adolf Merkel pe Traian Basescu? De ce nu ar face-o Statele Unite, prin atat de volubilul ambasador al lui Obama pe plaiurile mioritice? Interesul strainilor este perpetuarea regimului lui Basescu la guvernarea tarii deoarece acesta este o garantie a tribalizarii progresive a Statului roman. Prin urmare, singura sansa a Romaniei de a iesi din situatia de semicolonie este ca noi, toti bizonii traitori pe aceste meleaguri, sa ne incolonam frumusel si, pe 29 iulie sa il demitem pe Traian Basescu. Vrem sa fim independenti, nu controlati de la Berlin si Washington de catre reprezentantii unor interese exclusiv economice.

3 comentarii:

 1. Domnule Garcia, aveti perfecta dreptate suntem o colonie.

  Suntem controlati de la Berlin/Washingon/Viena. Si se pare ca stapanii nostri pe moment mizeaza pe Traian Basescu. Ceea ce domnia-voastra, eu si alte cateva milioane de romani carora li s-a aplecat de regimul bufonului ticalos gandim, pur si simplu nu conteaza.

  Ma tem ca maine Curtea Constitutionala va admite cel putin una din cererile pe care a inceput sa le judece azi, asa ca s-ar putea foarte bine ca la 29 iulie sa nu mai avem referendum. Nu stiu daca USL are intr-adevar un plan B. Sper pentru binele nostru sa aiba.

  Am insa senzatia ca regimul Traian Basescu va gasi mijloacele pentru a-si prelungi dominatia asupra tarii asteia. Am fost un dobitoc in 97 cand as fi avut ocazia sa raman in afara si m-am intors in tara.

  RăspundețiȘtergere
 2. Uitati aici inca un citat care confirma teza mea:

  Berlin, 9 iul /Agerpres/ - Frank-Walter Steinmeier, liderul SPD (socialiştii germani) din Bundestag, a făcut luni apel la toţi actorii politici din România să nu încalce principiile democratice, scrie focus.de, citând dpa.

  Starea culturii politice este alarmantă, a declarat Frank-Walter Steinmeier, fost ministru german de externe, într-o declaraţie referitoare la ultimele evoluţii din România.

  Indiferent cui îi aparţine cea mai mare parte din vină, este inacceptabil ca în decurs de câteva zile să îngrădeşti atribuţiile Curţii Constituţionale, a mai spus liderul SPD.

  'Încălcările de ordin politic şi juridic, precum cele de care este acuzat presedintele Băsescu, nu înseamnă că acestea trebuie plătite înapoi cu aceeaşi monedă şi nici nu justifică acest lucru', a mai afirmat Steinmeier, făcând referire la premierul român Victor Ponta, scrie focus.de.

  Prin urmare nicio solidaritate cu socialistii romani, ci cu Frau Merkel. Un bufon care linge cizmele stapanilor este mult mai profitabil pentru stapani (inclusiv pentru un eventual viitor guvern SDP!) decat personaje criticabile, desigur, dar cu personalitate precum Victor Ponta sau Crin Antonescu.

  Sunt tot mai convins ca pana pe 29 iulie, pe 10 iulie Curtea Constitutionala va da niste decizii din care fie va rezulta ca intreaga procedura este neconstitutionala, fie ca referendumul are nevoie de majoritatea voturilor celor inscrisi pe listele electorale, fie ca demiterea sefilor celor doua Camere si/sau a asa zisului sef de stat a fost neconstitutionala.

  Dumneavoastra credeti ca "discretii" de care pomeneati intr-un post anterior au stat degeaba?

  RăspundețiȘtergere
 3. D-le Radu, Germania - ca si alte puteri - isi urmareste propriile interese indiferent de numele formatiunii care are responsabilitatea guvernarii la Berlin. Cu alte cuvinte, indiferent daca vorbim de SPD sau CDU, peste tot predomina interesele de lunga durata, in primul rand de natura economica, ale statului german. La fel se intampla si in cazul Statelor Unite si a altor tari mari. Ori regimul Basescu a inchinat (da, acesta este cuvantul corect) cu totul economia Romaniei unor cercuri de afaceri din jurul acestor guverne straine. Este foarte greu pentru USL sa intre in competitie cu Traian Basescu pentru acordarea a cat mai multe avantaje capitalului strain.

  Orice guvernare responsabila si normala la cap, ar pune accentul pe dezvoltarea propriei economii nu pe transformarea tarii intr-o piata de desfacere pentru bunuri produse in alte state. Traian Basescu reuseste sa manipuleze prostimea din Romania si sa se bucure de o oarecare sustinere din partea cancelariilor interesate. Nu va ganditi ca TB inseamna foarte mult pentru Franta sau Germania. Un pion cu care se discuta in termenii celebrii ai lui Sarkozy si nimic mai mult.

  RăspundețiȘtergere