sâmbătă, 20 aprilie 2013

Cine îi poartă sâmbetele lui Titu Bojin?

***
In saptamana care se apropie de sfârsit am putut nota cel putin doua tentative extrem de stravezii de executare publica a presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin. Scopul direct al acestor actiuni a fost punerea intr-o lumina proasta a politicianului Bojin, cel care aspira la un post de vicepresedinte national la congresul social-democratilor, care are loc in acest week-end.  In caz de reusita, mai mult ca sigur ca actualul presedinte al CJT s-ar afla in pole-position pentru functia de sef al regiunii Banat, preconizata a se infiinta in urma procesului de descentralizare asumat de actualul cabinet Ponta.

Colegii de la cotidianul debanat.ro au argumentat destul de convingator actiunea fiicei domnului Mocioalca, seful PSD Caras Severin, care vaneaza si el postul de vicepresedinte pentru regiunea banateana. Doar ca o lupta interna de partid nu ar trebui sa implice si Agentia Nationala de Integritate. Tine de un minim respect si de bunul simt in politica. Un al doilea episod de linsaj mediatic l-am inregistrat atunci cand s-a pus problema schimbarii din functie a politrucului Marcel Tolcea, uns ca si director al Muzeului de Arta de catre fosta guvernare pedelista. De retinut faptul ca intreg protestul d-lui Tolcea si a sustinatorilor domniei-sale s-a indreptat exclusiv impotriva persoanei lui Titu Bojin.

Nu are rost aici sa mai discutam argumentele de neam prost (aceleasi de care au facut uz si adversarii din cadrul filialei PSD Timis)  folosite de catre scrobitii aciuati ad-hoc in jurul d-lui Tolcea, care se tot repeta. Vezi apelativele de tractorist, buldozerist, taran, etc, cu care este garnisit Bojin. Cum-necum, acest tractorist-buldozerist a inceput sa miste lucrurile in Timis, cea ce deranjeaza. Este de neinteles protestul lui Tolcea, din moment ce el insusi a avut un mandat politic in fruntea Muzeului. Dar...totul pentru front, totul pentru victorie!

Concluzionand, in lupta interna din cadrul PSD, gruparea Mocioalca/Gorun  isi doreste cu orice pret conducerea regiunii iar dinspre PDL transpare clar dorinta de a nu da ocazia formarii in Banat a unui pol de putere al social-democratilor. Fratie, nene!