marți, 22 septembrie 2009

Impostura anticomunismului. Cazul Mircea Mihaies

***


In suita de latrai prezidentiali cu siguranta ca profesorul timisorean ocupa un loc de frunte. Mircea Mihaies reprezinta chintesenta sistemului ticalosit, al obturarii viziunii proprii in favoarea linistii materiale conferite de o functie asimilata secretarului de stat, cea de vicepresedinte al Institutului Cultural Roman.

Numit la pachet cu Horia Roman Patapievici, Mirciulica al nostru nu conteneste cu laudele la adresa celui care l-a numit in aceasta functie, recte presedintele Traian Basescu. Alaturi de Patapievici, semneaza de mai bine de patru ani comentarii scarboase in care este preamarit Actualul si sunt tarati prin namol adversarii acestuia.

Motivatia teoretica a acestei prostitutii intelectuale o reprezinta strangerea randurilor in jurul celui care a condamnat comunismul. Pentru dl. Mihaies faptul ca Basescu a rostit acea declaratie in plenul Parlamentului ii cautioneaza acestuia orice iesire in decor. Nu conteaza natura actelor abjecte comise de presedinte, ajunge ca el a condamnat comunismul.

Vorbeam despre o motivatie teoretica. Motivatia reala o reprezinta sinecura de la ICR si nimic mai mult. Pe ce ma bazez cand fac aceasta afirmatie? Pai hai sa vedem daca anticomunismul lui Basescu este unul real sau unul de fatada. Un exemplu ar fi concludent, cred eu. Revin la cazul generalului Badalan. Conducatorul de facto al PD - ului, dl.Basescu, omul care a promis aflarea si pedepsirea vinovatilor din Decembrie 1989, a impus pe listele de la alegerile parlamentare din toamna anului trecut pe acest general.

Acest om este responsabil de moartea a nu mai putin de 20 de persoane in arealul Piaţa Libertăţii-Piata 700, Calea Aradului, Calea Girocului-Complexul studenţesc, Calea Şagului-Piaţa Maria-Tudor Vladimirescu din Timisoara.

Acelasi individ a condus si represiunea de la Arad, tot in acel Decembrie pe cand era şef de Stat Major la Divizia 11 Mecanizată de la Oradea din cadrul Armatei a IV-a Transilvania.
Personal acest individ a coordonat actiunile Regimentului 19 Mecanizat Arad pe strazile Timisoarei în perioada 17-22 decembrie 1989. Va spune ceva acest interval de timp?

Ce face acum dl. Badalan? Este deputat de Braila din partea PD - ului, cu largul concurs al Presedintelui Basescu. Criminalii din Decembrie 1989 sunt ascunsi in Parlament, intrati acolo pe listele PD - ului.

Dl. Mihaies ar trebui sa fie constient de aceste fapte, nu de alta dar ele au avut loc in orasul in care locuieste. Dar in Romania totul este de vanzare...inclusiv constiinta!