joi, 16 aprilie 2009

PD - partid incompatibil cu actul de guvernare

***


PD - ul a reprezentat in ultimii cincisprezece ani factorul de disolutie al oricarei coalitii in care s-a regasit. De la alianta dinamitata cu Conventia Democrata de la sfarsitul anilor '90, trecand prin nabadaile convietuirii cu PNL si ajungand la prostiile pe care le fac acum, impreuna cu PSD, partidul lui Basescu a luat din electoratul fiecarui aliat politic o felie importanta.

Care este factorul comun al acestei lipse totale de loialitate a PD - ului fata de oricare aliat de pana acum? Traian Basescu. El a aruncat in aer guvernarea de dreapta dintre 1996 si 2000, el a facut praf Alianta DA , el este inspiratorul actualei starii de tensiune dintre PD si PSD, partidele care compun actuala majoritate politica.

Cred ca intregul electorat roman ar trebui sa inceapa sa isi puna intrebarea daca actualul partid prezidential are vocatia guvernarii. Daca aceasta formatiune politica fara ideologie si fara o conducere clar conturata merita votul oamenilor inteligenti.

Eu zic ca PD - ul nu merita votul unui popor format din oameni care, in clipe cruciale au inteles necesitatile momentului. Departe de a da un vot pentru democratie, a vota PD - ul d-lui Basescu inseamna doar prelungirea starii de agonie in care se regaseste politica romaneasca de ceva vreme.