miercuri, 11 noiembrie 2009

Zvonuri de Bacau. Un Iancu premier :)


***

Va spune ceva fata domnului din imaginea de mai sus? Marturisesc ca pana  mai ieri nici mie nu imi spunea mare lucru. Pana cand o sursa de-a lui Garcia - bine infipta in PSD, cu urechiutele facute palnie catre Hrebenciuc - i-a atras atentia acestuia ca acest domn, Iulian Iancu, este febletea Bacauanului pentru functia de premier. Hmmm, am spus, cine dracu este acest Iancu?  Apoi mi-am adus aminte de scandalul Sterling in care, alaturi de gura de tun a PD - ului, Ioan Talpes, acesta tragea din toate pozitiile in Calin Tariceanu.

Pai cum dom'ne - il intreb pe amicul pesedist - si Klaus Johannis?  "Klaus Johannis?" - intreaba el mirat. "Pai asta ramane la Sibiu, e cald si bine acolo". Se pare ca Geoana nu prea a gustat declaratia facuta de catre primarul Sibiului, precum ca el l-ar prefera pe Antonescu ca si presedinte. Vinerea trecuta i s-a propus edilului sa devina membru PSD cu acte in regula. Acesta a refuzt pe considerentul ca "nici Nastase, in 2004, nu m-a putut convinge sa fac acest gest, de ce l-as face acum?"

Iulian Iancu se lauda in CV - ul oficial ca ar fi urmat  intre 1993 si 1998 - University Business School - Oxford, Marea Britanie, specialitatea management. Cinste lui, dar pentru a guverna o sa aiba nevoie de o majoritate parlamentara. Basca o numire din partea presedintelui, indiferent de numele acestuia din urma. Greu, chiar daca sprijinitorul tau se numeste Viorel Hrebenciuc. Ba chiar unii ar zice ca este cu atat mai greu pentru el.

Aceiasi sursa l-a avertizat pe Garcia sa fie atent la noua triada bacauana, Viorel Hrebenciuc, Iulian Iancu si Gabriel Vlase, in caz ca Prostanel va deveni presedinte. De urmarit!