luni, 9 mai 2011

Test pentru Justitie. Cat de oarba esti, cucoana?






***
Sfarsitul saptamanii trecute a consemnat un groaznic accident de circulatie care a avut loc pe pasajul dintre localitatile Sag si Padureni, pe DN59. Un individ andropauzat de vreo saizeci si ceva de anisori, intr-un Volkswagen Touareg, dotat cu  nelipsita femela din dreapta, s-a pus sa depaseasca pe linia continua, fara sa ii pese ca vizibilitatea era zero peste varful podului. Din sens opus venea o antichitate de Opel, cu patru studenti, care plecasera dinspre Timisoara spre casa, la Resita. Impactul a fost unul nimicitor, nu mai putin de trei dintre cei care se urasera in Opel, pierzandu-si viata pe loc. Trei morti, toti cu varsta sub 30 de ani, cel mai tanar avand doar nouasprezece.

Sa-l  prezentam pe schumacherul  cu Touareg: Iacob Chisarau, fost primar al orasului Moldova Noua, actual director al Moldomin Moldova Nouă si consilier judetean PDL in gasca lui Sorin Frunzaverde. Deci un individ greu, cu spate, cu relatii si la Sfantul Petru. De partea cealalta familiile unor copii proveniti din mediul muncitoresc resitean, fara foarte multe posibilitati de a urmari administrarea corecta a dreptatii in acest caz. Vina este absolut clara, apartine in totalitate andropauzatului consilier judetean Chisarau. Avem trei morti, urmare a inconstientei unui individ care se crede calare pe lege. Care va fi solutia data de catre Justitie? In mod normal, tinand cont de urmarile gestului necugetat al lui Chisarau, acesta trebuia arestat preventiv. Nu s-a intamplat acest lucru, fapt care dovedeste greutatea individului in Justitie.

Toate argumentele sunt de partea procurorilor in acest caz, fiind nevoie doar de o prezentare corecta a probelor in fata judecatorului. Voi urmari cu atentie acest caz deoarece nu mi s-ar parea normal ca un individ care amusineaza pe lege si pe bunul simt, sa scape de rigorile Justitiei.

PS: Salut fermitatea afisata de catre Politia Romana in combaterea infractiunilor in trafic. Recentul caz din judetul Suceava, unde oamenii legii au facut uz de armamentul din dotare pentru a opri un conducator auto fara permis, cu mai multe dosare penale deschise la activ m-a facut sa ma gandesc ca si in aceasta tara se poate instaura domnia legii. Nu sunt un admirator din oficiu al activitatii Politiei Romane, dar de actiuni ferme avem mare nevoie. Ma simt direct vizat, ca si cetatean al acestei tari, atunci cand activitatea politistilor este luata in raspar de catre indivizi certati cu legea, dar cu spate puternic. Este timpul ca Politia sa isi reia locul de garant al aplicarii legii.