marți, 26 octombrie 2010

Motiunea de cenzura intre inertia Prostiei si redundanta micului El Che

***
Premisa de la care plec in acest comentariu este aceea ca, in acest moment, Romania beneficiaza de cea mai proasta si mai incompetenta guvernare din epoca moderna a Romaniei, de la Barbu Catargiu incoace. Vorbim de un cabinet care, in doi ani de zile si-a dovedit totala incapacitate de a promova binele public pentru cei multi, pentru ca, indiferent de culoarea politica a partidului sau partidelor care dau guvernarea, acesta trebuie sa fie dezideratul suprem. Cel putin in teorie. Acest guvern prezinta toate tarele sesizabile la cabinetele limitate ca si gandire economica, incapabile de a promova o viziune integratoare pentru societatea pe care o guverneaza.

Bun. Aceasta este realitatea de care ne lovim in fiecare zi. O vedem, o sesizam, stim ca asa stau lucrurile, avem mii de dovezi in acest sens, minut de minut, ora de ora. Ce ne facem insa atunci cand opozitia politica din parlamentul tarii este formata din personalitati de tip plastelina? Cum trebuie sa reactionam noi, ca si chibitii politici internautici, atunci cand vedem ca sensul unui vot eminamente politic este denaturat pe considerente ce tin mai mult de sfera economica? Pentru ca un deputat sau senator formatat pe actualul tipar politic, va marsa intotdeauna la milioanele de euro acordate acum cu darnicie de catre ministerul d-nei Udrea. Si atunci cum sa treaca motiunea de cenzura?

Si mai avem de-aface cu un aspect; ce se va intampla daca  actualul guvern va pica la vot? Pentru ca eu unul nu am inteles nici in ziua de azi, 27.10.2010, ziua votarii motiunii in Parlamentul Romaniei, ce se va pune in locul daramatului cabinet Boc? PSD - ul, irational si total subjugat ideii de a reveni cu orice pret la guvernare, nu s-a catadixit sa ne prezinte o varianta minimala de cooperare cu celalte partide de opozitie. Incapatanarea social-democratilor de al propune pe Victor Ponta ca si premier - adica pe politicianul care mergea taras in fata lui Basescu mai acum un an -  a dinamitat orice proiect de intelegere cu PNL - ul lui Crin Antonescu.  Mult mai rational, liderul liberal a venit cu trei variante de nume de premier foarte respectabile, toti cei trei candidati sustinuti de catre PNL avand un background sanatos in macroeconomie. Din postura de mic intreprinzator in care ma regasesc, cu un bussines bazat exclusiv pe import, nici nu vreau sa aud de un leu slab in raport cu euro. Si asa o ducem destul de greu. Cu o instabilitate monetara pronuntata si cu un euro cotat la limita a 5 lei, aceasta ar insemna moartea a mii de afaceri. Sa nu ne batem joc de oamenii din aceasta tara.

Si mai exista un aspect pe care nu s-a insistat destul; in eventualitatea caderii cabinetului Boc, PSD - ul ar putea guverna alaturi de UNPR, UDMR si minoritati, substituindu-se doar PDL - ului. Iar dupa blog se iteste tot mai tare figura lui Adrian Nastase, cel care a inaugurat regimurile personale in Romania post-decembrista, fiind practic precursorul dictaturii cu iz de telenovela a lui Traian Basescu. Si decat sa am de-aface cu un alt Idiot in fruntea guvernului - recte micul El Che Victor Ponta - prefer sa raman cu actualul. Macar astuia deja ii cunoastem limitele. Prefer rictusul lui Boc in fata surasului de Tampit al lui Victor Ponta.

Acesta e blestemul suprem al acestui neam: totdeauna va avea de ales intre doua rele. Si acest aspect nu reprezinta un dat ci este rezultatul nivelului rezervei de Ratiune care mai exista in acest areal. Vai de noi.

8 comentarii:

 1. Bun. Analiza buna, dura, acida. Insa imi pun capul intre palme si ma intreb: de ce as vota o motiune impotriva unui guvern, atata timp cat alternativa, opozitia e ori egala ori mai rea? Cand opozitia imi va prezenta oameni de calitate, cinstiti, fara trecut comunistoid atunci poate voi fi convins de ceva. Deocamdata nenea Boc - Poc pare singurul premier care nu s-a imbogatit, ba char a albit :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu sunt de-acord cu tine in privinta faptului ca Opozitia, ca si alternativa la actualul guvern, ar fi ori egala ori mai rea decat acesta. Nu. Guvernarea Basescu/Boc reprezinta maximul de incompetenta in cea ce priveste actul guvernarii. Ei au stabilit un etalon al nepriceperii, al incompetentei, al lipsei de idei.
  Mai apoi Opozitia actuala nu reprezinta un intreg. Avem de-aface cu doua partide care stau fiecare pe propriile picioare, capabile de a articula un program de guvernare oricum superior aceluia promovat de catre PD si Traian Basescu. Problema cea mare a Opozitiei - in opinia mea - este aceea ca pana acum nu a reusit sa vina cu un program comun de guvernare si cu un nume clar de prim-ministru. Veleitatile personale - vezi cazul imberbului Idiot Ponta - poate cala un demers absolut necesar. Dar asta este Romania. Tara Prostilor cu personalitate!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ai sa vezi, discipol cioranian ce esti, ca totul se va incheia cu un succes. Eu cred ca boc si acolitii lui vor pica la votul din plen.Iar diferenta in favoare motiunii va fi de peste 10 voturi.De la Turnu Severin pleca vreo 8 autocare spre Bucuresti. Starea de spirit este favorabila inlaturarii guvernului antinational. Ponta? E doar un actor de rol secundar, nu trebuie luat in seama.

  RăspundețiȘtergere
 4. Frumos circ a mai organizat PSD astazi cu motiunea aia. Iar a fraierit cu niste banuti cateva zeci de mii de oameni sa vina "sa protesteze"

  RăspundețiȘtergere
 5. @ Money
  "Discipol cioranian" ??? :)) Prietene, motiunea asta o sa pice cu mai mult decat cele 4 voturi de care vorbea aseara neghiobul si cretinul ala de Ponta. Asculta la mandea ce zice.

  RăspundețiȘtergere
 6. @Andrei
  Da, asa am reusit sa ii tragem un sut in fund ideii de inlaturare a guvernului scarbavnicului domn Boc. Guvernul asta de rahat rezista tocmai datorita unor oameni precum Ponta, Ilie sarbu, etc, etc, care au complicitati deloc ascunse cu locatarul vremelnic de la Cotroceni.

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu mai cred in bun simt. Tara aceasta isi merita soarta. Sa moara toti fraierii

  RăspundețiȘtergere
 8. Prietene, stai linistit. Prostii sunt tot la locul lor. Ai vazut la Victoras Ponta? Eu eram ABSOLUT SIGUR ca motiunea nu va trece. Retardul asta ce se joaca cu carma PSD - ului a crezut ca parlamentarii ii vor vota motiunea fie ce o fi. Nu este chiar asa. Oamenii vor predictibilitate. Ori sugaciul asta de Ponta a refuzat orice negociere pentru desemnarea unui prim-ministru acceptat de toate fortele de opozitie. Asta e rezultatul...Previzibil!

  RăspundețiȘtergere