duminică, 3 octombrie 2010

Politica pentru viitor. Ce invata tinerii politicieni de la seniori?

***

Sâmbătă, 2 octombrie 2010, a avut loc Congresul Naţional al Tineretului Social Democrat. Locaţia unde s-a tinut acest eveniment a fost Rin Grand Hotel, proprietatea celebrilor frati Negoita, afaceristi implicati puternic in politica PSD - ului, mai nou chiar si in politica de cadre a partidului. Un asemenea eveniment, congresul tinerilor social-democrati, adica a celor care vor inlocui in viitorul apropiat actuala garda a partidului cel mai bine plasat in sondajele din Romania, este de interes pentru toti cei care au aplecare catre fenomenul politicii romanesti..

Ce a reflectat presa si ce am retinut dupa acest congres? O intrega colectie de bancuri...si atat! Pai hai sa vedem cam care a fost nivelul discutiilor de la acest congres:
"Vorbeam cu un prieten sociolog, care îmi povestea cum a inserat într-un chestionar o întrebare prin care dorea să testeze încrederea românilor în actuala guvernare. Traian Băsescu şi Emil Boc se aflau într-o barcă pe Marea Neagră. Vine furtuna, barca se răstoarnă. Întrebarea era, cine a scăpat? Cei mai mulţi români au răspuns: România". Asta este al lui Nicu Banicioiu.

"Traiane, nici nu ştii cât de mic începi să fii". "Traian Băsescu a făcut câteva greşeli, două dintre ele fiind: primul mandat şi al doilea mandat."

"Ca să schimbi un bec, este necesar un membru PDL care să spună că becul nu trebuie schimbat. De un al doilea, care să spună că de fapt PSD şi mogulii inventează faptul că becul ar fi stricat. Un al treilea, care să spună că dacă becul este stricat, a fost stricat de Ion Iliescu în perioada mineriadelor. Este nevoie apoi de un al patrulea, care să apară la B1 şi să explice că problema cu becul este rezultatul unei corupţii ruseşti. Un al cincilea, care să aloce la Ministerul Turismului bani semnificativi pentru o campanie la CNN de achiziţionarea de legume. Al şaselea, care să îşi dea demisia şi de un al şaptelea, care să îl critice imediat pe al şaselea că becul s-a stricat. Mai este nevoie de un al optulea, ca să acuze toţi românii în bloc pentru că nu se mai satură de becuri. În fine, e nevoie şi de Emil Boc, care să decidă a doua zi că becurile trebuie reduse cu 25% şi că toţi beneficiarii trebuie să plătească impozit de 50%. Şi nu în ultimul rând este nevoie de Radu Moraru, care să relateze versiunea corectă în întregii poveşti".
 
"PSD este cel mai bine pregătit să propună soluţii de guvernare, pentru că social-democraţii "au cele mai multe bloguri şi cele mai multe conturi de facebook". Pe acestea le-a scos din tolba insusi Adrian Nastase.

Congresul TSD, reunit sâmbătă, în Bucureşti, pentru alegerea viitorului preşedinte, a debutat pe melodia BUG Mafia, "Unde-s pistoalele, unde-s pumnalele?", un remix făcut după melodia "Amintire cu haiduci", compusă de Vali Sterian şi lansată de Mircea Baniciu. Faptul ca Vali Sterian a ajuns sa dea imnul unui congres al partidului din care face parte si Ion Iliescu este deja un sacrilegiu, stiind cat s-a implicat Vali de aprtea opozitiei anti-FSN din anii '90. Dar de unde sa cunoasca niste tanci acest amanunt?
 
Internevetia lui Ponta de la inceputul acestui congres da limitele intelegerii politicii din Romania din partea presedintelui PSD: "Nu pot să dau timpul înapoi. Eu ţi-am predat ţie conducerea TSD, nu cred că poţi să mi-o mai dai înapoi şi te rog să te descurci cât poţi mai bine cu acest congres." Cuvintele erau adresate lui Nicu Banicioiu, presedintele TSD. Care s-a achitat bine de sarcina, reusind sa castige unanimitatea voturilor tinerilor social-democrati si sa o impuna pe fina lui Victoras in board-ul de conducere.
 
Parca am asistat la un spectacol Vacanta Mare de pe litoralul romanes al anilor 2007-2008. Adica in faza umorului indoielnic ca si calitate al celor trei olteni. Pe-ni-bil!