sâmbătă, 31 octombrie 2009

Chantal Delsol se dezice de referendumul d-lui Basescu



***

Este cunoscut faptul ca, pentru a da substanta fantomaticului Institut pentru Studii Populare, Valeriu Sssstoica si Vladimir Tismaneanu au impaunat conducerea lui cu nume de cercetatori adevarati, profesori universitari cu opera din Occident, in ideea ca doar-doar o sa bage cineva in seama acest pseudo think-tank. Dar ce te faci atunci cand, in mod abuziv, folosesti un asemenea nume pentru a da greutate unui demers prezidential total antidemocratic precum suprapunerea fortata a referendumului pentru Parlamentul unicameral cu primul tur al alegerilor prezidentiale?

Pai risti sa te trezesti cu replica omului pe care il tarasti in mocirla vendetelor personale ale d-lui Basescu. Profesorul Chantal Delsol dezminte in paginile "Observatorului Cultural" aparteneta sa la grupul de lingai care sustin demersul presedintelui in functie. Dar iata mai jos si textul dezicerii profesorului francez:

Stimaţi colegi,

În ultimele zile, numele meu a fost vehiculat de către conducerea Institutului de Studii Populare (ISP) în legătură cu campania pentru „Da” la Referendumul iniţiat de Preşedintele României, Traian Băsescu, pentru introducerea Parlamentului unicameral şi reducerea numărului de parlamentari. Mă văd obligată să fac următoarele precizări:

1.Ca membru al Comitetului de conducere al ISP, nu am fost niciodată consultată în privinţa acestei iniţiative şi nu mi s-a cerut să mă alătur listei de susţinători ai Preşedintelui. Consider că este foarte neliniştitor faptul că am fost asociată unei iniţiative fără să fi fost consultată în prealabil.

2.În ceea ce priveşte esenţa acestei iniţiative, nu consider în nici un chip justă însuşirea temei reformării Parlamentului de către Preşedintele Băsescu ca argument principal folosit în propria sa campanie prezidenţială. Din contră, consider că o reformă a sistemului instituţional românesc este necesară, dar şi că o modificare mai amplă a Constituţiei ar fi imperativă şi că dezbaterea publică privind un astfel de demers ar trebui disociată de orice campanie sau perioadă pre-electorală. Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului, iar reformarea sa necesită o analiză mult mai profundă decât cea care a stat la baza deciziei Preşedintelui de a convoca un referendum popular.

3.Le cer tuturor celor implicaţi în campania prezidenţială şi referendară să se abţină de aici înainte de a mă asocia oricărui demers fără să îmi ceară înainte acordul.


Profesor Chantal Delsol
Director al Laboratorului Espaces Ethiques et Politiques
Membru al Academiei de Ştiinţe Morale şi Politice


Multumim Doamna pentru ca ne aratati inca o data cu ce scelerati convietuim in aceasta tara.

Flatulenta verbala pedista in mass-media




***


In mai toate emisiunile cu caracter de analiza politica pe care le-am urmarit in ultimele luni, in cadrul carora au existat si invitati din partea PD, am putut observa saracia de argumente ale acestora in abordarea a mai tuturor temelor de actualitate. De la nesimtirea lui Boureanu pana la "genialitatea" lui Hoara, trecand prin discursul insipid al Sulfinei Barbu si prin debitul incoerent de vorbe aruncat de catre Mircea Andrei, PD - ul ne arata ca sufera la capitolul de cadre reprezentative.

Acest lucru ne indica fragilitatea acestei formatiuni politice, dependenta lui totala fata de actiunile lui Traian Basescu. In fapt, PD - ul este expresia in viata politica a vointei presedintelui in functie. Fara Basescu presedinte acest partid va disparea in neant, adica acolo de unde a si sosit.

Paradoxal, singura voce a PD - ului care are ceva de comunicat in aceste zile, este Theodor Stolojan. Intrebat zilele trecute in legatura cu masurile pe care ar trebui sa le ia Guvernul pentru a se incadra in tintele impuse de catre FMI, Stolojan nu s-a sfiit sa isi atace direct colegii de partid. Spunea Stolojan : "In primul rand trebuie incheiat cu prostiile astea gen Zilele Orasului nu stiu care, trebuie oprite petreceri si spectacole in acest gen. Trebuie facut bugetul si taiate cheltuielile, ca sa vina banii aceia." Hmmmm. Care au fost primarii care au aruncat in stanga si in dreapta in acest an cu banii? Ca doar nu cei de la PNL!

Primariile PD si PSD au organizat mii de evenimente de acest gen , pseudo-sarbatori campenesti, agape, hramuri, toate acestea nefiind altceva decat actiuni politice in cadrul carora Basescu si Geoana au dus o campanie electorala nedeclarata timp de mai multe luni. Bun, despre aceste lucruri nu ne asteptam sa vorbeasca nici un pedist. Si totusi Stolojan a iesit din randul aclamatorilor basescieni si a spus cateva lucruri pe sleau. Judecata strict politic, actiunea acestui cameleon politic ne indica faptul ca PD - ul are mari sanse sa dispara din prim-planul puterii dupa 6 decembrie.

De ce numesc "flatulenta verbala" luarile de pozitie ale reprezentantilor PD in presa audio-vizuala? Pentru ca ele nu exprima nici o idee, dar put. Au iz de Cotroceni. Se repeta la anumite intervale, se aud mai tare sau mai incet si put. Spuneti-mi o singura idee pe care sa o fi retinut dintr-un discurs pedist? Niciuna. Se repeta doar ideile cu care sunt inoculati de catre propaganda interna de partid. Probabil ca toti impart acelasi creier...